Politika

FRISS: Megszólalt a kübekházi polgármester, aki a kínai vakcina miatt írt levelet a helyi háziorvosnak

nyugatifeny.hu

Azt mondta, ő csak óvatosságra akarta inteni a háziorvost.






Mi is beszámoltunk róla, hogy Molnár Róbert, Kübekháza polgármestere szerdán levelet írt dr. Deák Enikő helyi háziorvosnak, akit arra kért, hogy a kínai Sinopharm vakcinával való oltás során csak azokat oltsa be ezzel, akik azt írásos nyilatkozatban kérik, és vállalják annak esetleges következményeit.

 

Molnár azt írta, több virológus szerint a kínai oltóanyag “potenciális veszélyeket” rejthet magában, és több orvostól is arról értesült, hogy “a háziorvosokat nyomás alá helyezték, hogy mindenképpen ezzel oltsák a praxisukban lévőket”.

 

A levéllel kapcsolatban Molnár az Azonnalinak arról beszélt, azt követően írt levelet dr. Deáknak, hogy két háziorvos is elmondta neki, nyomás alatt vannak atekintetben, hogy a kínai vakcinával oltsák be azon 59 éven felettieket is, akiket Kínában nem oltanak vele.

“Ez a levél arról szól, hogy járjanak el óvatossággal. Semmiféle direktívát nem adtam”

– jelentette ki a polgármester. Hozzátette, ő sem szeretett volna nyomást gyakorolni a háziorvosra a levéllel, ami szerinte mindössze annyiról szól, hogy “a háziorvos ne a kormányzati nyomásnak engedelmeskedjen, hanem tájékoztassa a falu lakóit és vegye figyelembe a szabadságjogaikat”.

 

Arra a kérdésre, helyénvalónak tartja-e azt, ha politikusok állást foglalnak a különböző vakcinák mellett vagy ellen, Molnár úgy válaszolt, éppen a politika idézte elő “a társadalmi szétszakítottságot”.






 

“Miért ne lehetne ebben az országban, aki azt mondja, hogy akkor képviseljük már az adott társadalom érdekét is?Rajtam kívül többmillióan vannak, akik nem akarnak oltakozni kínai vakcinával” – mondta a polgármester, hozzátéve, nem gondolta, hogy a levélnek ekkora visszhangja lesz, a véleményét viszont ennek ellenére is vállalja.

Kijelentette: “Aztán persze le lehet váltani a polgármestert, ha valaki máshogy gondolja. Nem vagyok bebetonozva ide. Ha kirúgnak, akkor kirúgnak”.

 

Beszélt arról is, hogy “abszolút” nem tartja magát oltásellenesnek, és ő is regisztrált a koronavírus elleni oltásra.

 

“A családomból van, aki már meg is kapta. Nem kell mindenből politikát csinálni. Miért nem lehet elképzelni, hogy egy polgármester a lelkiismerete szavára hallgatva jelzi a háziorvosnak, hogy óvatosan bánjon ezzel?” – vélekedett a polgármester, aki szerint a Pfizer-BioNtech oltóanyaga azért megbízhatóbb a kínainál, mert azt az Európai Gyógyszerügynökség is engedélyezte.

 

Molnár Róbert elmondta, Kübekházán pénteken kezdenek oltani a kínai vakcinával, a háziorvos 33 vakcinát kapott, és állítása szerinte eddig heten kérték az oltást.

(azonnali nyomán) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top