Politika

Varga Judit dührohamot kapott: Most az uniós bíróság főtanácsnokára haragszik

nyugatifeny.hu

Mindenki szembejön az autópályán.






Korábban már beszámoltunk arról, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indít Magyarország ellen. Erre akkor Varga Judit is reagált egy Facebook-bejegyzésben, amelyben a civil szervezetekkel kapcsolatos új szabályozás részleteit osztotta meg követőivel.

 

Ma újabb oka támadt a dührohamra az igazságügyi miniszternek ezzel kapcsolatban, mivel — mint azt közösségi oldalán írja — az Európai Unió Bíróságának görög főtanácsnoka mai indítványában azt javasolja, hogy a Bíróság részben adjon helyt az Európai Bizottság keresetének, amelyet a Stop Soros-törvénycsomag egyes elemeivel kapcsolatban indított.

Varga szerint ez egy újabb példa a nyugati gondolatbuborékra.

 

Azt írja:

“Egyértelműen látszik, hogy lehet a magyar kormány bármennyire együttműködő, a brüsszeli elitnek ismét könnyebb ideológiai lustaságból a jól megszokott mantrák és varázsszavak mögé bújva eljárásokat indítani Magyarországgal szemben.”

 

A civiltörvénnyel kapcsolatos európai aggályokat az igazságügyi miniszter úgy értelmezi, hogy

“a Bizottság és a főtanácsnok sajnálatos módon egyetértenek abban, hogy teljesen elfogadható az illegális migráció támogatása, elősegítése és szervezése.”

 






Hangsúlyozza továbbá, hogy a magyar BTK szerint viszont ezek a tevékenységek bűncselekménynek minősülnek, és a testület semmilyen bizonyítékkal nem tudja alátámasztani az érvelését.

“A Kormány a jövőben is megvédi Magyarország és Európa határait és mindent megtesz, hogy megakadályozza nemzetközi migránsfolyosók kialakulását. Annak érdekében, hogy ezen célkitűzésnek megfeleljen, a külképviseleteken továbbra is biztosított a menedékkérelem benyújtására irányuló szándéknyilatkozat előterjesztésének a lehetősége.”

— zárja sorait.

 

Athanasios Rantos főtanácsnok indítványában egyébként többek közt ez áll mint indok:

“Magyarország egy 2018-as jogszabályi reformmal megnehezítette a nemzetközi védelemre irányuló eljárásokhoz való hozzáférés feltételeit, valamint a nemzetközi védelmet kérelmezők számára tanácsadás és segítség nyújtását célzó tevékenységek gyakorlásának feltételeit.”

 

Varga teljes posztját itt tudod elolvasni:

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top