Politika

Orbánék megfenyegették a Néppártot, olyan közel kerültek a kizáráshoz

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Újabb fejezetéhez látszik érkezni a Fidesz és az Európai Néppárt közötti konfliktus.






 

24.hu szúrta ki a Politico reggeli hírlevelét, melyből kiderül, hogy nemrégiben találkoztak a Néppárt EP-képviselői, hogy tárgyaljanak arról a tervezett szabályváltoztatásról, amely lehetővé tenné, hogy ne csak képviselőnként lehessen szavazni valakinek a kizárásáról, hanem akár egy teljes nemzeti delegáció (pl. a Fideszé) kizárása is lehetséges legyen.

 






A Politico szerint a találkozón a Fidesz részéről Trócsányi László EP-képviselő, volt igazságügyi miniszter

AZZAL FENYEGETTE MEG A NÉPPÁRT KÉPVISELŐCSOPORTJÁT, HOGY AMENNYIBEN ELFOGADJÁK A TERVEZETET, “BE FOGJA PERELNI ŐKET AZ EURÓPAI BÍRÓSÁGON”.

 

Trócsányi azzal érvelt, hogy a képviselőcsoport “nem tartaná tiszteletben a jogállamiságot”, ha lehetővé tenné, hogy megbüntessék a Fideszt.

 

Pénteken újabb találkozót hív össze Manfred Weber, mert a legutóbbin többen új javaslatokat nyújtottak be a szabályok megváltoztatására.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top