Politika

Ezt nem hiszed el: “Technikai okokból” elmaradt a csengeri örökösnő tárgyalása

nyugatifeny.hu

Vajon mi történhetett?






Ma tartották volna P. Mária, a csengeri örökösnő néven elhíresült szélhámos bírósági perét. A tárgyalást videókapcsolaton keresztül valósították volna meg, azonban az technikai okok miatt elmaradt.

A nő ellen húszrendbeli csalás miatt emelt vádat az ügyészség.

 

A vádokirat szerint összesen 780 millió forintos kárt okozhatott a sértetteknek.

 

Az asszony 2009-ben azt állította, hogy külföldön élt apja halála után jelentős vagyont örökölt, azonban annak megszerzéséhez pénzre van szüksége. A sértettektől pénzt kért kölcsönt, cserébe anyagi haszonnal kecsegtette a károsultakat. Ezzel szemben

a nő apja csak 2014-ben halt meg Magyarországon, hátrahagyott vagyon nélkül.

 






Az ügyészségi iratok szerint az “örökösnő” elhitette az általa lépre csalt személyekkel, hogy az öröksége értékes részvényeket és üzleti részesedéseket tartalmaz, amelyek megszerzéséhez ügyvédi segítség szükséges. A csaláshoz ügyvédi és közjegyzői okiratokat készíttetett. Hogy hihetők legyenek az általa elmondottak, fiktív leveleket is gyártott a hagyatékkal kapcsolatban.

 

P. Mária, korábbi nevén Sz. Gáborné 2018-ban vált hírhedtté, amikor a választási kampányban kiderült, hogy Kósa Lajost is átverte. A nő felajánlotta egy francia bank tulajdonosi jogának negyedét, amelyet Kósa “köszönettel” elfogadott. A nyomozati anyagok szerint a P. Mária négyszer találkozott Kósával Svájcban, hogy a politikus hozzáférhessen a nő állítólagos svájci bankszámlájához.

 

Kósa szerint

az ott töltött idő alatt vált világossá, hogy a bankszámla nem létezik.

 

A nőt az országban börtönbe zárták, kézzel írott levelében azt állította, hogy a pénz egy része nem is övé, hanem Kósáé volt, ő csak a bankszámláját adta kölcsön.

 

Csárdi Antal LMP-s képviselő szerint a nő 68 millió forintos vesztegetési pénzt továbbított Kósának, hogy elnémítsa. Csárdi szerint a Kiskun Tender Kft. tíz tételben utalhatott P. Máriának, aki az összeget Kósának a képviselő sofőrjén keresztül továbbíthatta.

 






Kósa az erről szóló cikkek megjelenése után cáfolta a hírt a Fidesz sajtóosztályán keresztül. A korábbi debreceni polgármester azt állítja, hogy “semmiféle jogcímen, semmilyen összeget, vagyoni értéket soha” nem fogadott el. Emellett jogi úton kívánt elégtételt szerezni az őt ért sérelmek “orvoslására“.

 

A héten Bősz Anett országgyűlési képviselő írásbeli kérdésére visszautasította az ügyészség, hogy az “örökösnő” és Kósa Lajos ügyében törvénysértően vagy szakszerűtlenül jártak el. A legfőbb ügyész helyettese, Lajtár István elmondta, hogy Kósát tanúként hallgatták meg, valamint azt a céget is vizsgálták, amely egyes állítások szerint pénzt továbbított “egy miniszteri rangban lévő politikusnak“.

 

P. Mária visszavonta a Kósa Lajosra tett nyilatkozatát, és a Legfőbb Ügyészség közölte, hogy egyéb bizonyítékok is cáfolják a nő korábbi nyilatkozatát. Az asszony arra hivatkozott, hogy nyilatkozatát külső befolyásra tette. Kósa az ügyben nem károsult anyagilag, ezért pusztán tanúként, és nem pedig sértettként szerepel az ügy nyilvántartásában.

(hvg.hu nyomán) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top