Politika

Dobrev Klára: Azonnal állítsák le az egészségügyi törvény bevezetését, és kezdjék meg a tárgyalásokat az orvosokkal!

nyugatifeny.hu

Nem lehet úgy kormányozni egy országot, hogy a legfontosabb döntésekbe nem vonjuk be az érintetteket – közölte az Európai Parlament alelnöke.






Országjáró körútja következő állomásáról, a tatabányai Szent Borbála Kórház elől jelentkezett be kedden Dobrev Klára, a DK brüsszeli képviselője, az Európai Parlament alelnöke.

 

Dobrev elmondta: az intézményben a sürgősségi betegellátás szinte végveszélybe került, ugyanúgy, ahogy az ország számos kórházának számos osztálya kerül a napokban az ellehetetlenülés szélére.

 

Ennek egyetlen oka van: az alkalmatlan, pökhendi kormány – fejtette ki.

 

Dobrev Klára szerint ahelyett, hogy a kormány megbeszélte volna az érintett orvosokkal, ápolókkal a szolgálati viszonyáról szóló törvény módosítását, ultimátumszerűen döntött a fejük fölött és megzsarolta őket.

 

Teszi mindezt pont most, amikor a harmadik hullám emelkedő számai miatt az egészségügy mindennél jobban igényelné az orvosok, ápolók odaadó munkáját.

“Szörnyű felelőtlenség! Nem lehet így kormányozni! Nem lehet egy országot úgy vezetni, hogy a legfontosabb döntésekben nem vonjuk be az érintetteket. Hogy az orvosok akkor értesülnek az őket érintő jogszabályról, amikor az már fönt van a parlament honlapján”






– közölte Dobrev Klára, hozzátéve: a kormánynak

azonnal vissza kell vonnia

a tövény azon részét, amivel az orvostársadalom nem ért egyet, és kezdjék meg a tárgyalásokat az orvosok képviselőivel.

 


.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top