Politika

Kiderült: A szegedi kórház dolgozóinak többsége két hónapra írta alá az új szerződést

nyugatifeny.hu

Ha nem teljesülnek a feltételek, felállnak.






Szegedi Tudományegyetemhez tartozó hat klinika dolgozói március 1-én nyílt levelet tettek közzé, amelyben bejelentették, habár aláírták az új egészségügyi szolgálati jogviszonyukat, a szerződést egy záradékot jelentő nyilatkozattal látták el, amelyben rögzítették, hogy

amennyiben 2021. május 31-ig a Klinikai Központ és az Egyetem vezetése nem teljesíti a feltételeiket, élnek a felmondás lehetőségével.

 

A dolgozók kifejtették, már február 26-án jelezték az egyetem vezetésének, hogy elégedetlenek az érdekeik képviseletével, és elfogadhatatlannak tartják az ajánlott szerződéses feltételeket, így többek között az ügyeleti időre lecsökkentett bért, a pótlékok elvételét és az egyeztetés ellehetetlenítését.

 

Ám mivel a vezetés nem adott lényegi választ a követeléseikre, hétfőn “számos kolléga döntött úgy, hogy nem köti meg a szerződést”, a többség viszont aláírta a záradékkal ellátott szerződést.

 






A nyílt levélből kiderült az is, az egyetem vezetése az egészségügyi dolgozók kéréseit azzal hárította el,

hogy a fenntartó minisztérium a többi egyetemi centrumhoz képest elmaradó mértékben finanszírozza a szegedi klinikai központot, ezért az állami finanszírozás mielőbbi rendezését is követelik.

 

A Telex értesülései szerint Szegeden több mint 300 dolgozó nem írta alá az új szerződést a tisztázatlan feltételek miatt, így jelenleg a klinikák és osztályok vezetőinek össze kell írniuk, hány orvos nem fogja folytatni a munkát Szegeden.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top