Politika

Kásler belengette: További 30 százalékos szigorítással számolnak a harmadik hullám miatt

nyugatifeny.hu

Számolnak az iskolazárral és a boltok nyitvatartásán is szigoríthatnak.






“Itt a nyakunkon a harmadik hullám, gyorsan terjed a brit variáns, ami tudjuk, hogy legalább 70 százalékkal fertőzőképesebb, fiatalabb korosztályokat is elér, illetve a betegség lefolyása súlyosabb. Naponta két-háromszáz ember kerül most kórházba, ötszáz felett van és meredeken nő a lélegeztettek száma” – mondta Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere a Blikknek adott legfrissebb interjújában.

 

Hozzátette, ismét a járvány felszálló ágában vagyunk, a kórházakban készültség van, a vakcináció mértéke viszont csak több hét múlva éri el azt a szintet, ami megfékezhetné a felfutást.

 

Arra a kérdésre, hogy emiatt várhatók-e újabb szigorítások, Kásler úgy válaszolt:

“Nagyon sokféle lehetőség van. Ha azt tekintjük, hogy a járványügyi szigorítások maximuma 100 százalék, akkor a jelen pillanatban életben lévő szigorítások ennek a 70 százalékát teszik ki”.

 

Azzal kapcsolatban, hogy milyen szempontból lehet még szigorítani, kifejtette,

be lehet zárni az iskolákat, előre lehet hozni a tavaszi szünetet, vagy meg lehet hosszabbítani az időtartamát, illetve az élelmiszerüzletek és gyógyszertárak nyitva tartása mellett lehet az egyéb boltok nyitva tartásán is szigorítani.

 






“Ennek mintájára még sok minden más is lehetséges” – tette hozzá Kásler, aki az egészségügyben szükséges reformokkal, a hálapénz felszámolásával kapcsolatban úgy fogalmazott, mivel 1968 óta a rendszerben dolgozik, számára nyilvánvalók voltak a hiányosságok.

 

Mint mondta, látta annak szakmai és etikai romlását is, a járvány pedig az “átlagember” számára is rámutatott arra, miken kéne változtatni, és ide tartozik többek között a paraszolvencia is.

 

“Nem kértük ezt a járványt, de így alakult” – zárta interjúját a miniszter, aki azt is elmondta, hogy akárcsak a korábbi években, idén sem csapott nagy ünnepséget a 71. születésnapján.

(blikk nyomán) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top