Politika

Menczer úgy tudja, nem éri hátrány a magyarokat az oltásigazolás miatt, mert egész Európa sorban áll a keleti vakcinákért

nyugatifeny.hu

Szerinte “nehezen elképzelhető” a kirekesztés.






“Egész Európa a kínai és az orosz vakcinára vár, ezekért állnak sorba, miközben Magyarországra már mindkét oltóanyagból érkezett” – mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.

 

Azzal a hírrel kapcsolatban, hogy a kormány nem hívta le az összes elérhető uniós vakcinát Menczer Tamás elmondta, Magyarország minden elérhető vakcinát lekötött, ami októberig beérkezhet, az a mennyiség, amiről a baloldal beszél, talán az idei év decemberében érkezhetne meg.

 

Lehet, hogy a baloldal csak decemberben akart oltani, de a kormánynak más a szándéka – tette hozzá.

 

Menczer szerint miközben a kormány nem politikai, hanem egészségügyi kérdésként kezeli a vakcina problémáját, a baloldal – Gyurcsány Ferenc vezetésével – összehangolt és tervezett támadást indított az oltóanyagok beszerzése ellen.

 






“Mindent mondtak rólunk, azt mondták, hogy emberkísérletet hajtunk végre, épp csak nem neveztek bennünket tömeggyilkosnak” – fogalmazott Menczer Tamás, hozzátéve,

ehhez képest már az unió vezető államai is úgy látják, a magyarhoz hasonló vakcinabeszerzést kellett volna folytatni.

 

Menczer ugyanakkor “hazugságnak” nevezte azt, hogy az Európai Unióban már február elején megállapodás született az egységes vakcinaigazolásról és az abban foglalt adatokról, ám a kormány február 27-én hozott egy olyan rendelkezést, amely szerint a magyar igazolásban nem tüntetik fel, hogy a vakcinációt melyik oltóanyaggal végezték.

 

“Ez jelenleg úgy néz ki, hogy majd valamikor valakik kapnak valamit, ami valamire majd feljogosítja őket” – mondta az államtitkár.

Hozzátette: mivel egész Európa az orosz és a kínai vakcinára vár, nehezen elképzelhető, hogy az ezekkel beoltott embereket kirekesztenék.

(via mti) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top