Politika

Orbán megint beintett az uniónak – Szembemegy a közös állásfoglalással!

Pestibulvar.hu

Orbán Viktor ismét veszélybe sodorta az egész Európai Unió közös érdekeit szolgáló akaratot, mely komoly vitákat eredményezhet a tagországok vezetőivel.

 






Népszava arról számolt be, hogy a magyar kormány annak ellenére módosította az oltási igazolványról szóló rendeletet, hogy annak egységes iránymutatásait a tagállamok január 27-én elfogadták.

ORBÁNÉK TÖRÖLTÉK A VÉDŐOLTÁS TÍPUSÁRA VONATKOZÓ RÉSZEKET, ÍGY AZ IGAZOLVÁNYBAN AZT NEM KELL FELTŰNTETNI,

míg az unió közös állásfoglalása szerint az oltási igazolványban szerepelnie kell a vakcina típusának és a gyártó nevének is.

 

A döntés szerint, az uniós országok vezetői egy olyan oltási igazolványt terveznek, ami egységes, így azt az EU-ban mindenhol elfogadják. A lap szerint mivel a döntés konszenzussal született meg, így a közös állásfoglalásra Orbán Viktor is rá kellett, hogy bólintson.

Február 26-án beszélt arról Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, hogy három hónapon belül elkészülhet az az uniós szinten összehangolt rendszer, amelyben a már előre leegyeztetett, legfontosabb egészségügyi adatokat töltenék fel.

A MAGYAR KORMÁNY EGY NAPPAL KÉSŐBB MÓDOSÍTOTTA A KORONAVÍRUS ELLENI VÉDETTSÉG IGAZOLÁSÁRÓL SZÓLÓ RENDELETET,

úgy, hogy abban már nem kell a védőoltás típusát feltűntetni.






 

Ez az eljárás teljesen ellentétes az unió tagállamaival előzetesen megbeszélt, az egységes európai tanúsítvány adattartalmára vonatkozó határozattal, ami komoly konfliktusokhoz vezethet Brüsszellel szemben!

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top