Politika

Úgy tűnik, mégis engedett a Néppárt Orbán zsarolásának

nyugatifeny.hu

Kavartak egyet a módosításon.






Február 26-án, pénteken derült ki, hogy az Európai Néppárt (EPP) döntött arról, hogy módosítanak azon az eljárási szabályzaton, amely lehetővé tenné a csoportos kizárást és felfüggesztést, erre ugyanis eddig nem volt mód a frakcióban.

 

Habár az EPP konkrétan nem ismerte el, hogy a módosítás a Fidesz ellen irányulna, vasárnap Orbán Viktor levelet írt Manfred Weber frakcióvezetőnek, hogy ha a képviselőiket nem látják szívesen a pártcsaládban, akkor inkább maguktól kilépnek.

 

Ezt a levelet az EPP képviselői is inkább ajándékként, mintsem fenyegetésként értékelték, Othmar Karas osztrák EP-képviselő pedig egyenesen kijelentette azt is, hogy nem engednek Orbán zsarolásának, és a tervek szerint mennek előre a módosítással.

 

A 444.hu cikke szerint viszont úgy tűnik a Néppártban mégis meggondolhatták magukat, a frakció vezetése ugyanis kissé átvariálta a frakciószabályzat módosítóját. Ebben habár benne maradt a legtöbb, Orbán által kifogásolt rész, amit Orbán, de egy pontban komoly gesztust tettek a Fidesznek:

míg a február 26-i változat szerint feles többséggel ki lehetett volna zárni egy pártot a frakcióból, addig az új változat szerint ehhez már kétharmad kellene.

 






Illetve az átvariált szöveg már nem a 26-i,

azaz ha el is fogadják, akkor sem érvényes Orbán fenyegetése, és a fideszeseknek nem kell kilépniük.

 

Így a jelek szerint a fideszesek továbbra is maradnak a Néppártban, és ha lesz is belátható időn belül szavazás a kizárásukról, sokkal több szavazat kellene hozzá, mint azt az elmúlt napok tervei sugallták.

(444.hu nyomán) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top