Politika

A demokratikus erők együtt állnak ki az egészségügyi dolgozók, ápolók és orvosok mellett

ezalenyeg.hu

Újabb fontos ügyben bizonyították be a demokratikus erők, hogy a magyarok érdekében, az emberéletek védelméért össze lehet fogni. Egységben állnak ki az ellen, hogy a frontvonalban vért izzadó, életeket mentő egészségügyi dolgozókat becsapja a vámpírkormány.





A DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd egységesen áll ki az egészségügyi dolgozók, ápolók és orvosok mellett!

Szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményükben a demokrata erők úgy fogalmaztak, az Orbán-kormány ismét az erőt választotta az igazság helyett. Átgondolatlan, az ágazati struktúrát és az egészségügyben dolgozókat hátrányosan érintő, az érintettekkel érdemi egyeztetések nélkül meghozott döntést csak egy reménytelenül alkalmatlan kormányzat képes véghez vinni.

Ráadásul mindezt egy koronavírus-világjárvány kellős közepén.

A pártok azt követelik az Orbán-kormánytól, azonnal állítsa helyre az egészségügyi dolgozók közalkalmazotti jogviszonyát. De az a minimum, hogy elhalasszák az új szerződések aláírásának határidejét a COVID19-járvány megszűnése utáni időpontra. Emellett arra is felszólították a vámpírkormányt, kezdjenek érdemi tárgyalást az egészségügyi dolgozókkal és az érdekvédelmüket ellátó szervezetekkel.

Nem kell ahhoz sem egészségügyi közgazdásznak, sem miniszternek, sem tíz éve regnáló miniszterelnöknek lenni, hogy átlássuk a döntés dilettantizmusát: a frontvonalban vért izzadó, életeket mentő egészségügyi dolgozókat akarja most becsapni a kormány. Ám már nemcsak a végletekig kizsákmányolt munkavállalók által lélegeztetőgépen tartott, teljesítőképessége határán agonizáló magyar egészségügyet provokálja a kormány, hanem az egész magyar társadalmat; az éppen egy világjárványt túlélni, átvészelni próbáló magyar emberek, családok biztonságát. – Fogalmaztak.





Mindannyian jól tudjuk, hogy az Orbán-kormány által az elmúlt 10 évben magára hagyott egészségügyi ágazatot csak az abban dolgozó magyar munkavállalók, egészségügyi dolgozók áldozatvállalása és hivatástudata mentette meg az összeomlástól.

 

Végül arra is ígéretet tettek, ha 2022-ben kormányváltás lesz, az új kormány vissza fogja adni az egészségügyi dolgozók korábbi státuszát.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top