Politika

Gulyás megmagyarázta, miért rúgta ki őket az Európai Néppárt (+videó)

nyugatifeny.hu

Szerinte ők adtak esélyt a Néppártnak.






Az újabb korlátozások bejelentése után Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a Karmelita kolostorban tartott Kormányinfón három nagy témában fejtette ki a kormány álláspontját.

 

A március 1-től életbe lépő új egészségügyi jogviszonyról

Arra a kérdésre, hogy az egészségügy bírni fogja-e a jelenlegi egészségügyi és szakdolgozó számmal az ellátást, a kancelláriaminiszter azt mondta, a kormány szeretne köszönetet mondani az egészségügyi dolgozóknak, amiért “szinte egyhangúlag” elfogadták az új jogviszonyt.

Szerinte az, hogy a dolgozók 96,3 százalék írta alá az új munkaszerződést azt mutatja, hogy “most már új körülmények között, növekvő fizetések mellett” érdemes a magyar egészségügynek bizalmat szavazni.

 

A vakcinaigazolványról

Gulyás szerint nincs egységes uniós megállapodás a vakcinaigazolványról.

“Lesz majd irányelv az Európai Unióban, de egyelőre nincs szabályozás, és viszonossági alapon minden állam a másik állam igazolványát el kell majd fogadja. Ha ezt valaki nem tenné meg, akkor viszonossági alapon ezt Magyarország sem fogadná el azoknak az országoknak az igazolványát, akik ezt a magyar esetében nem teszik meg”






– mondta Gulyás

 

A Fidesz “kenyértörése” a Néppárttal

Gulyás szerint azt látták, hogy a vírus elleni küzdelem időszakában “teljesen lényegtelen módosítások elfogadásával” foglalkozik az Európai Néppárt, és ez “már önmagában is mutatja egy párt éretlenségét”. Mint mondta, a Fidesz külön is sérelmesnek tartotta, hogy mindezt egy tagpárt ellen hozzák.

 

“Hosszú ideig adtunk esélyt a Néppártnak, hogy a saját jövőjét úgy határozza meg, hogy a migráció elutasító, az európai kereszténydemokrata értékeket fontosnak tartó és a nemzeti szuverenitást nem vitató pártnak is legyen helye” – mondta Gulyás, aki szerint a Néppárt azt az utat választja, hogy a

“balliberális erőkkel kíván együttműködni, és nem hagy teret a hagyományos értékeket képviselő pártoknak, mint a Fidesz is”.

 






Hozzátette, az Európai Néppártból való kilépés ellenére meg tudják őrizni a jó magyar-német kormányközi kapcsolatokat, és Orbán Viktor már hosszan beszélt erről a CDU elnökével.

 

“Azt reméljük, hogy az Európai Néppárt frakcióján kívül is van élet és biztosak vagyunk benne, hogy van olyan demokratikus jobboldal Európában, ahol ezeket az értékeket a Fideszhez hasonlóan fontosnak tartja” – zárta a Kormányinfót Gulyás Gergely.

 

A teljes Kormányinfót itt tudod megnézni:

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top