Politika

Kálmán Olga: Veszélybe került a nem covidos betegek ellátása is Orbánék miatt (+videó)

nyugatifeny.hu

Jelentés a Fidesz-kormány 11. évéből.


A magyar embereknek már nem csak koronavírus miatt kell aggódniuk – közölte Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja csütörtökön.

“Nem elég, hogy már több, mint 15 000 embert vesztettünk el a koronavírus miatt, az ország több pontján is orvos- és ápolóhiány alakult ki.

Már akkora például a fővárosi és Pest megyei kórházak belgyógyászati leterheltsége, hogy a kormány felfüggesztette az ilyen osztályokkal rendelkező kórházak területi ellátási kötelezettségét.”

– hívta fel a figyelmet.

 

Kálmán Olga ismertette: 15 intézmény köteles fogadni a fővárosi és Pest megyei belgyógyászati betegeket, a mentősök dolga megtalálni, hogy hol van éppen hely a beteg fogadására.

“Lehet, hogy egy csepeli magas vérnyomásos pácienst, vagy egy agyvérzésest Ceglédig vagy Vácig kell szállítani. Az is lehet, hogy mire odaérnek vele, már fekszik valaki az ágyon és fordulhatnak vele vissza. Az időveszteség pedig életekbe kerülhet.”

– jelentette ki Kálmán Olga.

 

A DK elnökségi tagja arra is kitért, mivel a koronavírusos betegek ellátásához a belgyógyászatokat alakították át, ezért alig van már hely a kórházakban a többi betegnek.

 

Kálmán Olga közölte, a Demokratikus Koalíció a káosz felszámolását követeli az egészségügyben.

“Az Orbán-kormány életeket veszélyeztető bűne, hogy a koronavírus által is súlyosan leterhelt kórházi dolgozókat a munkaszerződés-váltással is sújtja. Három teljes megyei kórháznyi személyzet nem írta alá a rájuk kényszerített új szerződést.

Ez tragikus, és újabb bizonyítéka annak, hogy Orbán Viktor nem ura a helyzetnek, nem képes kezelni a válságot, nem tud kormányozni.”

– fogalmazott a DK elnökségének tagja.

 

Kálmán Olga azt is kiemelte, hogy a Demokratikus Koalíció most is köszönetet mond az orvosoknak és ápolóknak az áldozatos munkájukért.

“Nem ők tehetnek arról, hogy dilettánsok vezetik a magyar egészségügyet. Az emberektől azt kérjük, vigyázzanak magukra és egymásra, erre a kormányra nem számíthatnak” – fűzte hozzá.

 

Videó:

forrás
.
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top