Politika

Megvan a döntés: A kaszinókat bezárják egy kis időre, de a dohányboltok nyitva maradnak

nyugatifeny.hu

Az ellenzék régi követelése teljesül ezzel.






A kaszinók nem maradhatnak nyitva, a dohányboltokat és a bankfiókat viszont nem érinti a harmadik hullám miatt bejelentett szigorítás – derült ki a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTT) csütörtöki, hvg.hu-nak küldött válaszából.

 

„A kaszinók nem tarthatnak nyitva, a további részletszabályozás a holnapi nap folyamán jelenik meg.” – közölte a KTT.

 

Hozzátették: a tavaly tavaszi időszakhoz hasonlóan a bankfiókok és a dohányboltok továbbra is nyitva tarthatnak.

 

A kaszinók nyitvatartását eddig azzal indokolta a kormány, hogy ezek nem minősülnek vendéglátó egységnek. A Telex két rejtett kamarás felvételt is bemutatott, amelyeken az látszódott, ahogy zsúfolt terekben szerencsejátékoznak az egyik budapesti kaszinó vendégei.






 

Egyelőre nem világos ugyanakkor, hogy mi lesz a meleg ételt kiadó gyorsbüfékkel, illetve azokkal az éttermekkel, amelyek eddig elvitelre vagy házhoz szállításra készítettek ételt.

 

Az kiderült, hogy az óvodák és iskolák bezárnak, de nem tudjuk, mi lesz a bölcsődékkel, a szakképző intézményekkel és a felnőttképzési tanfolyamokkal.

 

Szintén nyitott kérdés, hogy mi lesz a virágboltokkal, amelyek valószínűleg szintén nem nyithatnak ki nőnapon, miközben erre az alkalomra már sok helyen nagy értékben rendeltek romlandó árut.

(telex.hu / hvg.hu) |forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top