Politika

Ki sem hűlt Orbán helye a Néppártban, egy szövetségese máris hátbadöfte

Pestibulvar.hu

Az olasz sajtó információi szerint még ki sem hűlt Orbán Viktor helye az Európai Néppártban, a kormányfő egyik legutolsó európai szövetségese, Matteo Salvini





MÁRIS AZT AMBICIONÁLJA, HOGY ELFOGLALJA A FIDESZ MEGÜRESEDŐ HELYÉT.

 

Az affaritaliani.it című lap megjegyzi: Salvini Ligája a következő hetekben tervezi jelentkezését a képviselőcsoportba. Bár ez feltehetően már a Fidesz kizárása előtt is tervbe volt véve, a magyar kormánypártok által megüresedő helyek vélhetően fel fogják gyorsítani az eseményeket.

 

Ha a Liga csatlakozik az EPP-frakcióhoz, amelynek tagja a Silvio Berlusconi vezette Hajrá Olaszország is, akkor az Európai Néppártban az olasz képviselők lesznek többségben.

Salvini egyelőre nem reagált az olasz lap felvetéseire. A Fidesz kihullását is letudta annyival, hogy

“A MAGYAR NÉP IRÁNTI BARÁTSÁGOT ÉS KÖZELSÉGET” HANGSÚLYOZTA EGY ORBÁN VIKTORNAK ELJUTTATOTT LEVÉLBEN.

 






Kérdés, vajon Orbán beéri-e ennyivel, és nem haragszik-e meg Salvinire, amiért az olasz politikus rögtön az első adandó alkalommal lecsapott a fideszesek megüresedő helyeire. Egy biztos: a jobboldali populista Salvini csatlakozási szándéka a jobbközép Néppárthoz önmagában cáfolni látszik Orbánék azon védekezését, miszerint a Fidesz összességében még jól is járt a Néppártból való kilépéssel.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top