Politika

Egy másik világ: A NER kaszinóiban nem létezik a koronavírus-járvány

ezalenyeg.hu

A mozik, a színházak november óta zárva vannak, az éttermek is csak elvitelre vagy kiszállításra dolgozhatnak. A kaszinókban viszont továbbra is úgy pezseg az élet, mint egy James Bond filmben.





A Fidesz-maffia számára kiemelten fontosak a kaszinók. A járványhelyzet egyre súlyosabb, a kaszinók mégis nyitva tarthatnak. Ők a kivételezettek, a legszigorúbb korlátozások idején is előjogokat élveznek. A Telex annak járt utána, milyen feltételekkel működhetnek.

Elvileg azért lehetnek nyitva, mert “nem minősülnek vendéglátóipari egységnek” – ahogy Gulyás Gergely fogalmazott, és be kell tartaniuk a járványügyi előírásokat. A valóságban azonban pontosan úgy működnek, mintha a nem csak törvények, de a koronavírus sem létezne.

 






A Telex újságírója nem mellékesen 2025-ig ki van tiltva az összes budapesti kaszinóból, mert még indexes korában cikket írt arról, hogy a fideszes kaszinókban hogy nem tartják be még azokat a szabályokat, amik mégis vonatkoznak rájuk. A tiltás ellenére ezt idén is megtette.

Több mint 100 ember, maszk nélkül vagy rosszul viselt maszkkal összezsúfolódva tolong a rulettasztal körül.

 

Így lehetne egy mondatban, amit a telexes újságírók tapasztaltak az elmúlt két hétvégén. De ez még nem minden, ugyanis konkrétan vendéglátás is folyik.

Kávét, üdítőt, de akár viszkit is kérhetünk, a teremben cikázó pincérek meg felszolgálják azt, szigorúan ingyen – ahogy békeidőben is –, hiszen nem egy vendéglátóhelyen vagyunk – írták.

 

A rendőrséget is megkérdezték róla, hogy a pékségeken, éttermeken és élelmiszerboltokon kívül szoktak-e razziázni Garancsi István oligarcha és Szalay-Bobrovniczky Kristóf NER-lovag kaszinóiban is. Azt válaszolták, nem létezik erre vonatkozó statisztika.

 

Fekete-Győr András, a Momentum miniszterelnök-jelöltje járványügyi szabályok megsértése miatt feljelenti a Las Vegas Casinot.

Miközben már Orbán Viktor is a járvány legsúlyosabb két hetéről beszél, és az egészségügyi dolgozók is sorra mondanak fel a katasztrofális kormányzás miatt, úgy tűnik, a fideszes elit világában továbbra sem kell betartani a járványügyi korlátozásokat – nyilatkozta Fekete-Győr.

 






A hivatalos fertőtlenítési protokollok ellenére a kaszinók igenis veszélyesek lehetnek a járvány szempontjából.A vendégek összefogdossák a játékgépeket, nem tartják a távolságot, rosszul hordják a maszkjukat, a zsetonokat pedig egymás kezébe adja a krupié, a játékos és a kasszás.

PERSZE TUDJUK, MIÉRT VAN EZ. A LÉNYEG, HOGY DŐLJÖN A LÉ, AZ ÉLET NEM ÁLLHAT MEG, AZ OLIGARCHÁNAK IS ÉLNI KELL VALAMIBŐL. HISZEN AKKOR MIBŐL FIZETI MAJD KI KENYÉRADÓ GAZDÁJÁT?

(forrás: Telex.hu) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top