Politika

Megmondjuk, miért lehetnek sok más hellyel ellentétben nyitva a kaszinók

ezalenyeg.hu

Megvan erre a vámpírkormány válasza is. Szerintük azért fogadhatnak vendégeket, mert azok nem minősülnek vendéglátóhelyeknek. Ez az ő verziójuk, de nekünk is van egy.





Kocsmától az állatkertig mindent bezártak ősszel, mondván, a vendéglátóipari egységekben nem lehet betartani a 1,5 méteres távolságot. Ezzel szemben a játékbarlangok este 7-ig továbbra is nyitva tarthatnak – de miért?

 

Az LMP-s Ungár Péternek is szemet szúrt ez a nyilvánvaló kivételezés, Varga Mihályhoz intézett kérdésére végül Fónagy János államtitkár adott választ:

 

“A kaszinók azért működhetnek, mert noha vendégeket fogadnak, nem vendéglátóhelyek. Szerinte a szerencsejátékok lebonyolítására szolgáló létesítmények – így pl. a lottózók, a kártyatermek és játékkaszinók – nem minősülnek vendéglátóipari egységnek.”

 






Ilyen logika mentén haladva a vírus különbséget tud tenni egy kávézóban ülő ember, és egy rulettkerék mellett súlyos pénzeket dobáló szerencsejátékos közös. Ja, nem.

Nem inkább azért lehetnek nyitva a kaszinók, mert a NER érdeke úgy kívánja? Orbán pedig a dúsgazdag haverok kedvéért még egy világjárvány közepén is képes kivételezni?

 

Az országban 11 kaszinó van, amelynek működtetéséhez állami koncesszió szükséges. Kivétel nélkül mindegyiket olyan üzletemberek tulajdonolják, akik igen jó viszonyt ápolnak a vámpírkormánnyal. Közülük az 5 budapesti üzemeltetése Andy Vajna halála után Garancsi Istvánhoz és Szalay-Bobrovniczky Kristófhoz kötődő cég tulajdonába került.

 

Miközben a Garancsi-félék a járvány ideje alatt is csak a lóvét söprik, addig a tisztességes magyar vállalkozások és vendéglátóhelyek egymást után jelentenek csődöt. A Fidesz továbbra is csak a gazdagoknak szórja a pénzt, de nekik teherkocsival.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top