Politika

Miközben az országot épp lezárták két hétre, Orbán azzal van elfoglalva, hogy a Néppártot szidja

nyugatifeny.hu

“Szamizdat 6.”






Miközben Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a csütörtöki Kormányinfón bejelentette, hogy március 8-tól két hétre lezárják az országot, Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-oldalára kikerült egy bejegyzés, amelyben arra a tegnapi hírre reagál, hogy a Fidesz “kilépett” az Európai Néppártból.

 

Orbán a Szamizdat 6 című írásában úgy fogalmazott, a Fidesz azért lépett ki a Néppárt európai parlamenti frakciójából, mert

“nem fogadta el, hogy az európai parlamenti képviselőinek jogait és ezzel a magyar szavazók jogait is korlátozzák a frakció alapszabályzatának módosításával”.

 

“Miközben mi itt, Magyarországon és más vezetők a saját országaikban szó szerint élet-halál harcot folytatnak a koronavírus ellen, az EPP kisded hatalmi játékokban leli örömét a brüsszeli bürokraták buborékjában. Ez vállalhatatlan” – írta a kormányfő.

 

Szerinte “köztudott, hogy mi, magyarok a folyamatosan hátráló és a politikai értékeit a süllyedő léghajóból kidobáló EPP-t újra Európa vezető szellemi és politikai erejévé akartuk tenni”.






 

Mint írta: “egy nagy közös politikai otthonba” akarták gyűjteni a centrumpártokat, a konzervatív és tradicionális kereszténydemokrata pártokat és szavazóikat. Orbán úgy véli, ez a lehetőség a tegnapi napon végleg elveszett, az európai baloldal és vezetőik pedig jó okkal gyújthatnak örömtüzeket.

 

“A mi feladatunk is világos. Most az EPP nélkül kell felépíteni az európai demokratikus jobboldalt, amely otthont nyújt azoknak az európai polgároknak,

akik nem akarnak migránsokat, nem akarnak multikulturalizmust, nem estek LMBTQ-őrületbe, védik Európa keresztény hagyományait, tisztelik a nemzetek szuverenitását, és nemzetüket nem a múltjuk, hanem a jövőjük részének tekintik”

– írta Orbán, aki azzal zárta bejegyzését, hogy

“Itt az idő! Éljen a demokratikus jobboldal! Fortes fortuna adiuvat!”

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top