Politika

Manfred Weber őszinte vallomása: Ez volt a Fidesszel való szakítás valódi oka

nyugatifeny.hu

Először beszélt az indokokról a Néppárt frakcióvezetője.






Interjút adott az osztrák Profil nevű lapnak Manfred Weber, az Európai Néppárt parlamenti frakcióvezetője. A politikus elmondta, mi volt a párttal való szakítás legfőbb oka.

 

Weber szerint ő mindig a pártcsaládon belüli feszültség enyhítéséért küzdött, és a Fidesszel kapcsolatban

a végsőkig elment, hogy bent tartsa őket a Néppártban.

 

A politikus hozzátette, hogy szomorú a magyar kormánypárt távozása miatt, ugyanis sok képviselőjükkel kiváló munkakapcsolat alakult ki az évek során.

 

A néppárti frakcióvezető kijelentette, hogy

a Fidesz a Néppárttal együtt szavazott az esetek 80%-ában az EU-s szavazásokkor.

 






Ennek ellenére hiába ez a magas arány, ugyanis Orbánék eltávolodtak olyan alapvető kérdésekben az európai pártcsaládtól, mint a keresztény emberkép vagy a jogállamiság kérdése.

 

A politikus elmondta, hogy nem Deutsch Tamás gestapózása volt az utolsó csepp a pohárban. Amikor a magyar kormány őt gyalázta, azzal sem foglalkozott, mert

tisztában volt vele, hogy az Orbán-kormány legfőbb módszere az ellenségképgyártás.

 

Amikor azonban a magyar kormány bejelentette, hogy megvétózza az uniós költségvetést — mivel elvei közé bekerült a jogállamisági mechanizmus –, véglegesen eldőlt, hogy a Néppárt meg akar szabadulni a teherré vált Fidesztől. Weber kijelentette, hogy akkor

eldöntötték, hogy nem maradhatnak egy pártcsaládban azokkal, akik nem biztosítják a független igazságszolgáltatást és a sajtószabadságot.

(444.hu nyomán) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top