Politika

“Nem volt itt semmi metoo” — A sötét középkorban is elmenne a Fidesz-vezérkar nőnapi kiadványa

nyugatifeny.hu

Köszi a háttérmunkát meg a kussolást, nesze egy csokor, pá!






Rétvári Bence Facebook-oldaláról megtudtuk, hogy idén is megjelent a Női Lélek Férfi Szemmel című kiadvány.

 

„A nőnap az ünnep ideje, a nők iránt kifejezett kedves gesztusoké, a női nem iránt tanúsított tisztelet és szeretet kifejezésének kitüntetett, szép pillanata. Ez a kiadvány is sok kiváló férfi emelkedett, szép gondolatát köti csokorba, s mint egy jelképes ajándékot nyújtjuk át Önöknek”

– büszkélkedik az első oldalon Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubja és Mindennapok Női Szemmel Egyesület alapítója.

 

Bár az egyesület célja a weblapjuk szerint nem lenne kevesebb, mint hogy segítse a nőket kibontakozni azon tevékenységi körben, amiben leginkább jól érzi magát, gyerekkel, vagy anélkül, alig kell ötöt lapoznunk, hogy a mindennapi szexizmus a nyakunkba szakadjon.






„Amikor Isten megteremtette a világot, férfit és nőt teremtett, hogy együtt alkossanak tökéletes egészet. Ebben az egészben jelenítik meg Önök a gondoskodást, a törődést, az empátiát, a szépséget. (…) Sokszor elfeledkezünk róla, hogy a mai világban egy nő milyen kihívásokkal szembesül. Egyszerre kell helytállniuk dolgozó nőként, szerető édesanyaként és feleségként, a „tökéletes problémamegoldóként”.

– fogalmaz Kásler Miklós itt is, hasonlóan ahhoz, ahogy Facebookon tette.

 

Nem köszönti azokat a nőket, akik egy másik nővel osztják meg az életüket, vagy rossz testbe születtek és mintha nem venne tudomást arról, hogy egy nő akár választhat is, hogy az élet melyik területén szeretne helyt állni.

 

Semjén Zsoltnak sikerült a szekunder szégyenérzetet egy új fokra emelni.

„Kívánom, hogy nőiségüket a lehető legteljesebben éljék meg: ne hagyják magukat eltéríteni a napjainkban erőszakosan terjeszkedő zavaros és végső soron életellenes ideológiák által!” – írja a kiadvány lapjain.

 

Összegyűjtöttünk egy válogatást azoknak a nyilatkozataiból, akik nem szégyellték a szexista gondolataikat papírra vetni nőnap alkalmából:

„Számunkra, férfiaknak nem nehéz meghatározni a zenét, azaz a „női princípium” jellemzőit; kiemelhetjük a szépséget és a harmóniát, az örök titkot, amely mágnesként vonzza a férfit, esetleg a türelmet, az elfogadást,

a zokszó nélkül vállalt háttérmunkát, az alkalmazkodóképességet, a kompromisszumkészséget, amelyet szintén a női lélek erősségeinek tartunk.

 

Beszélhetünk az anyaságról is, amely nemcsak az új élet adása, de annak felnevelése, a múlhatatlan, feltétel nélküli szeretet és a gondoskodás is. Ezek mind hozzátartoznak ahhoz a csodához, amit „NŐ”-nek nevezünk.”






— Beneda Attila, Családpolitikáért felelős helyettes államtitkár.

„Tanultunk, mert még nem volt Google és eszünkkel lehetett villogni a lányoknak. Letettük a jogsit, csak hogy érte mehessünk péntek este. Egyenruhát húztunk, hiszen védeni akartuk a hazát és tudtuk az igazi nőnél az igazi férfi a nyerő.

– Georg Spöttle, biztonságpolitikai szakértő. (Üdítő, hogy ő már nem csak azt akarja megmondani, hogy milyen egy igazi nő, hanem azt is, hogy milyen egy igazi férfi — a szerk.)

Nő nélkül nincs család, nincs gyermek, nincs társadalom és nincs egy nemzet számára jövő sem.”

– Kósa Ádám, EP-képviselő

Nem volt itt semmi metoo, csak a teremtés egyszerű logikája: a nő megjelenése definiálta a férfit.”

– Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója

 

Aki úgy érzi, hogy még nem elég magas a vérnyomása, az >>ITT<< tud tovább szemezgetni a kiadványból.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top