Politika

Óriási botrány: 260 milliót sikkasztott az OTP egyik régióvezetője

fuggetlennemzet.hu

F. Balázst 2007-ben fiatalon, 30 évesen nevezték ki az OTP Bank dél-dunántúli fiók igazgató­jának, 14 évvel később pedig már 260 millió elsikkasztásáért emelt az ügyészség vádat ellene. Az ügyről a Bors írt, az OTP a Telexnek megerősítette az információt, és kiegészítette egy mondattal.


 

„A bankár arra használta kapcsolatait, hogy rajtuk keresztül pénzt vigyen el az OTP-től. Fiktív számlákat állítottak ki a bank részére, a pénzeket pedig elsikkasztotta. Sok esetben volt valós szolgáltatás mögötte, mint szállodai és éttermi számlák, de többször előfordult, hogy a vállalkozók juttattak vissza pénzeket”

– nyilatkozta Kutas Tamás, a Baranya Megyei Fő­ügyészség szóvivője a lapnak, és az egész ügyet úgy jellemezte:

a pécsi bankár tulajdonképpen egy feudális hierarchiát épített ki beosztottjai között.

 

Ahogy a Bors írja, rávette például őket, hogy a munkába járáshoz igényeljenek autójukra útiköltséget, amit minden hónapban le kellett adni neki.

 

De olyan is előfordult, hogy a bank beruházásait végző építési cégek neki juttattak vissza pénzeket túlárazott projektekből, majd szintén a bank pénzéből ezekkel a cégekkel végeztette a saját nyaralófelújítását, írják.


 

Az OTP megerősítette a Telex.hu-nak, hogy amit a Bors ír az igaz, de fontosnak tartja hozzátenni, hogy

belső vizsgálat szűrte ki az esetet és maga az OTP tette a büntetőfeljelentést.

 

A pécsi ügyészség összesen 19 emberrel szemben emelt vádat, akik között bankárok, étterem tulajdonosok és építési cégek vezetői is vannak, írja a lap, és hozzáteszik, hogy az ügyészség vádalkut ajánl majd: beismerés esetén öt- éves letöltendő börtönt ajánlanak fel. „A 260 millió forintból 60 millió forint térült meg, a bankárnál részvényeket, készpénzt és aranytömböket vettek zár alá” – írják.

 

„A legnagyobb hazai banknál én vagyok a legfiatalabb régióvezető, ez nagy megtiszteltetés. Sok feladat hárult rám, szeretem a csapatmunkát, erre építek ezután is. Nullától huszonnégy óráig mindenhol a céget képviselem. Sikerre akarom vezetni a csapatot!”

– idézi a Bors a bankárt, miután 2007-es kinevezésekor egy helyi lapnak nyilatkozott

Forrás: HU
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top