Politika

A DK tudni akarja: Hány határon túli kettős állampolgár kapott eddig magyar oltást? (+videó)

nyugatifeny.hu

Kötelezően megválaszolandó írásbeli kérdéssel fordulnak Orbánhoz.






Mi is beszámoltunk róla, hogy az ukrán-magyar határon tapasztaltak alapján számos kettős állampolgár azzal a céllal érkezik Magyarországra, hogy megkapják a koronavírus elleni oltást.

 

A helyiek szerint Ukrajnából nemcsak vásárolni járnak át a határon, hanem oltakozni is, ugyanis míg a határ túloldalán 50 ezer hrivnyáért (félmillió forintért) lehet oltást vásárolni, Magyarországon ingyen kapnak, ha rájuk kerül a sor.

 

A Demokratikus Koalíció ezért írásbeli kérdéssel fordul Orbán Viktorhoz, hogy megtudja: hány határon túli kettős állampolgár jutott eddig oltáshoz a magyar készletekből?

– jelentette be Vadai Ágnes, a DK frakcióvezető-helyettese, alelnöke a párt szerdai sajtótájékoztatóján.

“Melyik vakcinából pontosan mennyit használtak eddig fel, hány Pfizer, Moderna és AstraZeneca fogyott el határon túliak oltására?

Kik végzik a határon túliak oltását, esetleg ez is a magyar háziorvosok feladata?

Mivel a kormány szándékosan nem élt az összes, Magyarországnak lakosságarányosan elérhető uniós vakcinával, a legfontosabb kérdés, hogy a kormány vajon a határon túli kettős állampolgárokkal is kalkulált-e a vakcinák berendelésekor?”

– sorolta kérdéseiket Vadai.

 





Hozzátette:

“A DK azonnali válaszokat és konkrét adatokat követel. Jogunk van tudni, hogy hány, az EU által magyar adófizetőknek küldött oltást használtak fel határon túli kettős állampolgárok beoltására!”

 

Videó:

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top