Politika

Müller Cecília: Soha nem volt még ennyi koronavírusos kórházban, úgy tűnik, hogy fogy az erőnk (+videó)

nyugatifeny.hu

A kórházban ápolt betegek 10 százaléka lélegeztetésre szorul.






Az elmúlt napon 5653 új fertőzöttet regisztráltunk, a mai napon 123 691 aktív fertőzöttet tartunk számon – jelentette Müller Cecília országos tisztifőorvos az Operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján.

 

Hozzátette, nemcsak a fertőzöttek száma emelkedik látványosan, hanem a súlyos esetek növekedése is nehezíti a harmadik hullám felszálló szakaszát.

Az elmúlt napon 179 beteg veszítette életét. Ez a szám Müller szerint már közelíti azt a csúcsot, amit a második hullámban a legtöbb elhunytként regisztrálta.

 

Az áldozatok között két harmincas éveiben járó fiatal is van, és jelen tudások szerint nem rendelkeztek alapbetegségekkel.

“Ez egy figyelmeztető jel számunkra” – mondta a tisztifőorvos, aki azzal folytatta, “úgy tűnik, hogy fogy az erőnk, ezt nem engedhetjük meg magunknak ebben a szakaszban”.

 

Müller Cecília hangsúlyozta most rendkívül fontos a higiéniás szabályok betartása, a maszkviselés, a távolságtartás, azaz, hogy “ne adjuk át egymásnak a vírust”.

Jelenleg 8348 főt ápolnak kórházban, korábban soha nem volt még ilyen magas ez a szám. A kórházban ápolt betegek 10 százaléka pedig lélegeztetésre szorul

– részletezte a tisztifőorvos.

 

Elmondta, habár egy évvel ezelőtt, a járvány kezdetén még azzal számoltak, hogy egy légzőszervi megbetegedéssel állnak szemben, ma már világos, hogy a koronavírus az egész szervezetet megtámadja és valamennyi szervet érinti a betegség.

 






Müller Cecília szerint ezért rendkívül fontos, hogy betartsuk a járványügyi szabályokat, ne fertőződjünk meg, hogy ezzel is elkerüljük a kórházi kezelést, a koronavírus szövődményeit, és a betegség esetleges halálos lefolyását.

“A halasztható dolgainkat ne most beszéljük meg, nem most menjünk a szomszédasszonyhoz, habár ez most nem tiltott, de minden kontaktust és érintkezést halasszunk el”

– magyarázta a tisztifőorvos, aki azt is hozzátette, hogy a járvány kezelése közügy.

 

A beoltottak számát tekintve 1,107,791 főt oltottak be eddig Magyarországon. A háziorvosokat arra a kérte, a héten az időseket, elsősorban a 80 év felettieket oltsák, mert „szeretnénk az ő oltásukkal végezni”.

„Ha megszóllíttatnak, akkor most már ne spekuláljanak semmin, nincs min gondolkodni, mindegyik vakcina hatásos. Vegyék fel azt a védőoltást, amelyet ajánlanak a részükre” – üzente az időseknek Müller Cecília.

 

A háziorvosok többsége ma kapja meg az AstraZeneca oltóanyagot, amivel a legidősebbek oltását végzik, a kórházi oltópontokon pedig Pfizerrel és a Szputnyik V-vel oltanak.

 

A teljes sajtótájékoztatót itt lehet megnézni:

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top