Politika

Kovács Zoltán úgy tudja, a magyar oltási program az egyik legeredményesebb Európában

nyugatifeny.hu

Cáfolni akarta a Politico cikkét, de csak megerősítette az adataikat.






Politico tegnap közölt cikket azzal kapcsolatosan, hogyan állnak az oltással a különböző európai uniós országok. Mint írják, miközben az uniós vezetők azon vitáznak, hol rontották el és ki a felelős a tervezettnél lassúbb vakcinabeszerzésnél, az adatok azt mutatják, hogy maguk a tagországok is tehetnek arról, hogy nem zajlik gördülékenyebben az oltakozás.

 

Főként amiatt, mert számos ország nem hívta le vagy nem használja fel az elérhető vakcinákat, így miközben az AstraZeneca-vakcinákból például Németországban, Csehországban, Franciaországban és Szlovéniában is csak minden negyediket oltották el, addig a Pfizer/BioNTech vakcinákat ennél jóval nagyobb mértékben használták fel Európa-szerte.

 

A Politico cikke azzal zárul, hogy az EU-s országok vakcinaellátását szinte csak a Pfizer/BioNTech biztosítja, hiszen négyből három oltóanyagot a német-amerikai cég ad.

Hozzáteszik: kivételnek számít Magyarország, ahol a vakcinák egyharmada (32 százalék) Kínából, 2,7 százaléka pedig Oroszországból érkezik. Az unión kívüli oltóanyagok keresése ugyanakkor nem feltétlenül segített Magyarországon, hiszen az összes vakcinának csak 56 százalékát használta fel.

Mindezzel kapcsolatban Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szerdán a Facebook-oldalán úgy vélekedett, a Politico álhíreket és hazugságokat terjeszt a cikkében.

Szerinte “ezt mindennél jobban cáfolja az a tény, hogy magyar oltási program az egyik legeredményesebb Európában,

hazánk már a második az uniós ranglistán a lakosságarányos átoltottságban és a magyar lakosság 11%-a már beoltott, szemben az uniós 6%-os átlaggal”.

“A magyar eredmény nyilvánvalóan sokak szemét szúrja Brüsszelben, mert az egyben igazolja, hogy Magyarország helyes döntést hozott, amikor az elhibázott brüsszeli vakcinabeszerzést felismerve nemzeti hatáskörben is szerzett be vakcinákat, így a magyar lakosságot nem csak 3, hanem már 5 vakcinával tudják már oltani” – írta Kovács.

 






Hozzátette: 1 107 791 fő a beoltottak száma, ebből 317 906 fő már a második oltását is megkapta.

 

Bejegyzése végén azt írja: a 2,1 millió felhasználható vakcinából 1,4 milliót már beoltottak, és több mint 530 ezer adagot pedig ezen a héten használunk fel az esedékes első és második körös oltásokra.

Azaz Kovács Zoltán valójában megerősítette, sőt még pontosította is a Politico által közölt adatokat, hiszen a 2,1 millió vakcina 56 százaléka éppen 1,1 millió.

(mti/Politico/NyugatiFény) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top