Politika

Simonka keményen nekiment az urizáló fideszeseknek: Úgy megszokták a parádézást, hogy mára teljesen elvesztették a kapcsolatot a valósággal

nyugatifeny.hu

“Több munka, kevesebb parádé!” – írta a fideszes képviselő.






“Miközben az ország egésze a koronavírus járvány ellen küzd, néhányan befolyásukat kihasználva a legelképesztőbb érzéketlenségről tesznek tanúbizonyságot” – kezdte a saját honlapján közzétett írását Simonka György.

 

A fideszes országgyűlési képviselő bejegyzésében többek között a Békés Megyei Önkormányzat elnökét, Zalai Mihályt, és főjegyzőjét, Horváth Mihályt bírálta élesen, mondván, amit tesznek az “elfogadhatatlan”.

 

A két rendbeli vesztegetés miatt vád alá helyezett Simonka azt írja,

“Persze most sokan mondhatják, hogy „pont Simonka papol becsületről, etikáról”, hisz engem mostanában sokan ítélnek el, előre. A büntetőeljárásom kapcsán pedig sokan csak „harmadrendűnek” hívnak, annak ellenére, hogy még soha, senki nem tudott egyetlen embert sem mutatni, akit én megkárosítottam, vagy megloptam volna”.

 






A képviselő írásában amiatt bírálta Zalait, hogy “negyvenegynéhány évesen képes elcsenni idősebb, betegebb honfitársainktól a hiánynak számító vakcinát”, miközben a Békés megyei 60 év feletti krónikus betegek nem jutnak vakcinához.

“Horváth Mihály pedig Dominikára utazik nyaralni, az itthoni szigorú szabályozások helyett a VIP körülményeket választva, miközben az emberek többségének nem hogy luxusnyaralásokra nem telik, hanem még Magyarországon belül, egy hosszú hétvégére sem tudnak elmenni sehova”

– írta Simonka, aki szerint miközben a megye első embereiként azt várnák tőlük az emberek, ők nagyképű urizálást folytatnak.

“Még látszatból sem éreznek együtt velünk, ami igazán nehéz lenne a Karib-tenger fényűző partjáról.

Az urizálást és a haszontalan parádézást úgy megszokták, hogy sajnos mára teljesen elvesztették a kapcsolatot a valósággal és a földön járó emberekkel. Ez nem maradhat így!”

– vélekedett a fideszes képviselő.

 

Írásában ezt követően elismeri azt is, az ő felelőssége, hogy Zalait és Horváthot 2015-ben az ő kérésére nevezték ki, hozzáteszi, tévedett, amikor támogatta és megvédte őket.

“Tévedtem. Az óriási fizetések és jutalmak megrészegítették őket és mindenki felett álló arisztokratáknak gondolják magukat, akiknek ebben a krízishelyzetben is jár a flancolás, legyen szó dominikai nyaralásról, vagy soron kívüli vakcináról”

– írta Simonka.

 

A képviselő szerint az is kérdéses, hogy a Békéscsabán élő Zalait miért Orosházán oltották be koronavírus ellen, és ezek után “az a legkevesebb”, hogy az elnök levonja a következtetéseket és a második oltását átengedi “egy idősebb, betegebb embernek, akit mielőbb menteni szükséges”.

“A két főjegyző pedig azonnali hatállyal térjen haza a Karib-tengeri luxusnyaralásukból és miután mindhárman bocsánatot kértek, ki személyesen, ki „home office-ból”, azonnali hatállyal kezdjen neki a munkának”

– tette hozzá.






 

Simonka György bejegyzését azzal zárta, “több munkára és kevesebb parádéra” lenne szükség, illetve olyan megyei vezetésre, akik ” szívvel-lélekkel, meggyőződésből és nem a pénzért és a pozícióért próbálnak valaminek az élére állni és ott jó kommunikációval, kevés munkát letenni az asztalra”.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top