Politika

Navracsics Tibor úgy tudja, Magyarország még mindig demokrácia

nyugatifeny.hu

Jó tudni.






Interjút adott Navracsics Tibor a Szabad Európának. A volt európai uniós biztos a magyar demokrácia helyzetéről, valamint saját, Fideszen belüli szerepéről is beszélt.

 

A kormánybiztos azt mondta, nem híve annak, hogy besorolják a demokráciákat különböző kategóriákba. “Magyarország demokrácia. Nem szoktam hozzátenni sem liberális, sem illiberálist, semmi mást. Képviseleti demokrácia, ha már választanom kell a jelzők közül” — jelentette ki a politikus.

 

Saját szerepével kapcsolatban kifejtette, hogy kiléphetett volna a Fideszből, azonban nem tette meg, függetlenül attól, hogy nem értett egyet a Néppárt és a Fidesz közti kapcsolatban a kormányzati állásponttal.

 

Én ugyanazokat a dolgokat mondom el, mint amelyeket elmondtam húsz évvel, tizenöt évvel vagy tíz évvel ezelőtt.

Csak a környezet változik és ebből adódóan más lesz az akusztikája a dolognak

— értékelte a pártján belüli változásokat a volt miniszterelnök-helyettes.

 





Megjegyezte, hogy számára az európai uniós és a néppárti tagság is érték, azonban ez szerinte csak manapság számít meglepő kinyilatkoztatásnak. “{E}z 20 évvel ezelőtt egy rémunalmas kijelentést volt, most meg egy nagyon izgalmas kijelentés. Erről nem én tehetek” — mondta Navracsics.

 

Az interjú végén a riporter, Kerényi György rákérdezett, hogy volt-e olyan helyzet, ami után Navracsicsban felmerült a politikai pályától való visszavonulás lehetősége. Navracsics úgy reagált, hogy “volt“. Erről azonban nem akart beszélni, “mert hogyha ezt elmondom most, akkor nem fogom tudni egyszer megírni a visszaemlékezéseimet, mert senki nem fogja megvenni” — jelentette ki viccelődve.

(Szabad Európa nyomán) |forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top