Politika

“Ő hisztizett volna a leghangosabban, ha kihagyják a közös uniós vakcinabeszerzésből” — Dobrev Klára reagált Orbán rádióinterjújára

nyugatifeny.hu

Orbán ott volt a döntésnél, mindenre igent mondott, minden egyes szerződést aláírt – közölte az EP magyar alelnöke.


Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth rádióban beszélt arról, hogy szerinte az EU hibázott, amikor nem engedte, hogy a tagországok saját maguk szerezzék be az oltóanyagot.

“Az igazság az, hogy elrontottuk, rosszul döntöttük. Azt kellett volna mondani, hogy mindenki maga intézze a vakcinabeszerzéseket, de az volt a közbölcsesség, hogy együtt talán inkább sikerülni fog”

– mondta a kormányfő, hozzátéve, Brüsszel a gyorsaság és az idő helyett inkább a beszerzési árra összpontosított, “de ők nem értik úgy az életet, mint mi, és ezt elrontották”.

 

Orbán péntek reggeli kijelentéseire közleményben reagált Dobrev Klára, az Európai Parlament magyar alelnöke, aki szerint

“a valóság ezzel szemben az, hogy minden szerződést minden tagállam aláírt. Az uniós országok együtt döntöttek a közös beszerzésről, amire Orbán is igent mondott”.

 


Hozzátette: “Orbán már sokadjára próbálja hülyének nézni az embereket. Kormányzóképtelensége már olyan méreteket ölt, hogy a magyarországi zűrzavart semmilyen szinten nem tudja kontrollálni, ezért inkább hazudik”.

“Az Unióban Orbán hisztizett volna a leghangosabban, ha kihagyják a közös vakcinabeszerzésből. Nem is történt ilyen. Orbán ott volt a döntésnél, mindenre igent mondott, minden egyes szerződést aláírt.

 

Ezért minimum szánalmas, hogy most ilyen átlátszó hazugsággal próbálja eltolni magától a felelősséget. Emlékeztetnénk a miniszterelnököt, hogy az Európai Unióban nem diktátumokkal, hanem közös megegyezéssel születnek a döntések”

– jelentette ki Dobrev.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top