Politika

Orbánék bezárnak egy kórházat a járvány legtragikusabb szakaszában, hogy irodaházat húzzanak fel a helyére

nyugatifeny.hu

Ráadásul épp legkiszolgáltatottabbakat veszik semmibe.






Karácsony Gergely budapesti főpolgármester számolt be arról közösségi oldalán pénteken, hogy A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő egyoldalúan felmondta a bérleti szerződést a Fővárosi Önkormányzattal arra a XIII. kerületi Szabolcs utcai ingatlanra, amelyben jelenleg a hajléktalan embereket ellátó kórházat működteti a főváros.

 

“Van-e bárki, aki szerint a tomboló járvány idején kórházat kell bezárni, hogy a helyén irodaház legyen?

Bármennyire is megdöbbentő, de van ilyen. “

— teszi fel, s egyúttal meg is válaszolja a kérdést Karácsony.

 

A Szabolcs utcai ingatlan bérleti szerződését az önkormányzattal arra hivatkozva bontották, hogy a kórház helyére „központi költségvetési szervet” költöztessenek.

 

A főpolgármester kiemelte, hogy a Főváros január óta küzd az ingatlanért, és többször is próbálták megértetni három miniszterrel is, hogy a kormány ezzel rengeteg kiszolgáltatott ember ellátását sodorná veszélybe és újabb terheket rakna az

így is az összeomlás szélén álló egészségügyi intézményekre.

 

“A Fővárosi Önkormányzat által önként vállalt feladatként működtetett hajléktalan kórházban heroikus munkát végző orvosok és ápolók 50 férőhelyen krónikus belgyógyászatot, 23 férőhelyen ápolási osztályt, 18 férőhelyen pedig a 24 órás háziorvosi szolgálathoz kapcsolódó lábadozót működtetnek, és éjszakai szálláslehetőséget is biztosítanak a legkiszolgáltatottabb embereknek.






Ilyen kórházi ápolásra más ingatlanunk nem alkalmas, a kormány sem tudott csereingatlant felajánlani, mégis ragaszkodnak az irodaberuházásukhoz. Még úgy is, hogy tudniuk kell: a fővárosi hajléktalan kórház működése nagymértékben járult hozzá, hogy a hajléktalan emberek körében a koronavírus-járvány első és második hullámában nem alakult ki gócpont.

Ennek a drámai harmadik hullámnak az idején ez az intézmény jelentős mértékben segíti a kórházi kapacitások fenntartását azzal, hogy a koronavírus által fertőzött hajléktalan emberek lábadozását segítik, utókezelését végzik a munkatársaink. Védjük a hajléktalanokat, védjük a budapestieket, óvjuk a kórházak teherbíró-képességét.

Van e bármi, ami most ennél fontosabb?

Egy irodaberuházás biztosan nem az.

 

A járvány lecsengése után a Fővárosi Önkormányzat kész tárgyalni arról, hogy a hajléktalan kórháznak máshol találjunk méltó elhelyezést, járványidőszakban azonban ez kivitelezhetetlen. Szóltunk, írtunk, beszéltünk, egyeztettünk, hogy a kormányt jobb belátásra bírjuk. Eddig semmi. Talán majd most…”

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top