Politika

FRISS: A harmadik hullám közepén Üzbegisztánba utazott Orbán (+fotók)

nyugatifeny.hu

Tovább finomítják az üzbég-magyar kapcsolatokat.






A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képek tanúsága szerint hétfőn megérkezett Üzbegisztánba Orbán Viktor, akit Abdullah Aripov üzbég miniszterelnök fogadott Taskentben.

 

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője múlt héten közölte, hogy Orbán március 30-án Üzbegisztánba utazik hivatalos látogatásra. Az egyelőre nem tisztázott, hogy az útra miért került végül egy nappal korábban sor.

 

Az előzetes tájékoztatás szerint a kormányfő megbeszélést folytat Savkat Mirzijojev államfővel a kétoldalú kapcsolatok fejlesztésének lehetőségeiről, de az aktuális világpolitikai kérdések is szóba kerülnek, mindenekelőtt a koronavírus-járvány elleni küzdelem és a válságból való kilábalás lehetőségei.

A magyar miniszterelnököt egy üzletember-delegáció is elkíséri Üzbegisztánba, amelynek tagjai konkrét gazdasági, kereskedelmi kapcsolatok lehetőségét keresik üzbég partnereikkel.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Abdullah Aripov üzbég miniszterelnök (j) fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt Taskentben 2021. március 29-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Abdullah Aripov üzbég miniszterelnök (b) fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt Taskentben 2021. március 29-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán





A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök koszorúz a taskenti függetlenségi emlékműnél 2021. március 29-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A tervek szerint Orbán március 31-én utazott volna Turkesztánba, a Türk Tanács informális csúcstalálkozóját viszont a járványhelyzetre való tekintettel online videokonferencia formájában tartják meg március 31-én.

(via mti) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top