Politika

A Fidesz és a DK gyengült, a Jobbik erősödött – a Republikon szerint Jakab Péter uralja a folyamatokat

Béli Balázs / Alfahir.hu

A Republikon Intézet Telexen megjelent közvélemény-kutatása is illeszkedik az eddigi kimutatásokhoz, gyengültek a kormánypártok, a Jobbik viszont bővíti a teljes ellenzéki tábort. 






 

Márciusban a Fidesz 1 százalékpontos csökkenést könyvelhetett el, így most 29 százalékon áll a teljes népességben, és 45 százalékon a pártválasztók között.

 

Az eredmények alapján a DK, a Jobbik és a Momentum immár fej-fej mellett, 9 százalékon állnak a teljes népesség körében, miután a DK vesztett, a Jobbik pedig nyert 1 százalékpontot; a Momentum támogatottsága nem változott.

 

A három nagyobb ellenzéki pártot az MSZP követi 6 százalékkal; a Párbeszéd, az MKKP, az LMP, valamint a Mi Hazánk pedig egyaránt 1-1 százalékon áll a teljes népesség körében.






 

A Jobbik 2 százalékkal erősödött a pártválasztók körében, jelenleg 13 százalékon állnak. 

A Republikon elemzése szerint összességében az ellenzéki pártok támogatása csak kis mértékben változott; egyedül a Jobbik tudott jelentősebben növekedni márciusban,

 

ennek Jakab Péter jobbikos miniszterelnök-jelölt határozott politikai szereplése lehet az oka.

Az is biztos, hogy az ellenzék vezet a Fidesz-KDNP előtt: a teljes népesség körében (35-29 százalék), és a pártválasztók között is (53-45 százalék).




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top