Politika

Megszólalt a Tudományos Akadémia doktora: óvatosságra intet Orbán bejelentett tervezetével kapcsolatban

hirhugo.hu

Orbán Viktor több péntek reggel szokásos rádiónyilatkozatában elmondta, hogy a kormány eltökélt szándéka, hogy az az iskolák április 19-én kinyitnak. Vélhetően emiatt szólalt meg Boldogkői Zsolt, a Tudományos Akadémia professzora.


 

Boldogkői Zsolt, molekuláris biológus szerint átoltottság tekintetében egyre jobban állunk világviszonylatban, ami hamarosan jótékony hatással lesz a ma még kedvezőtlen egészségügyi statisztikákra is, de két problémát még meg kellene oldanunk.

 

Boldogkői Zsolt Facebook-bejegyzésében azt írja: le kell törni az oltásellenességet, mert különben hamarosan nem tudjuk érdemben tovább növelni az átoltottságot – szúrta ki az Infostart.

A szakember türelmet javasol az iskolanyitással kapcsolatban, azt írja, ne nyissuk meg az iskolákat áprilisban. Szerinte már csak azért sem mert a gyermekeket még nem lehet oltani, a tanárok oltása pedig nem fog elegendő immunitást produkálni addigra. Továbbá, a brit variáns veszélyes a kicsikre, ráadásul, ők haza fogják vinni a vírust a családba – teszi hozzá.

Boldogkői hangsúlyozza: hatásos motivációs rendszert kellene kidolgozni az oltakozási hajlandóság kialakítására, melynek fő eszközeként az oltásigazolványnak igen erős jogosítványokat kellene adni.


 

A vírusszkeptikus és oltásellenes vezérekre pedig alkalmazni kellene a hatályos jogszabályokat. Úgy érzékelem, hogy az ellenzék is stratégiát váltott és nem agitál már túlságosan a keleti vakcinák ellen – írja.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top