Politika

Kásler úgy tudja, ez a helytállás a rendszerváltás utáni Magyarország egyik legnagyobb sikere (+videó)

nyugatifeny.hu

Úgy látja, az utóbbi időben testet öltött a “jóakaratú emberek között a nemzeti egység”.


Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere szerdán reggel a Facebook-oldalára feltöltött videóban reagált arra, hogy Magyarországon 2,5 millió ember kapta meg a koronavírus elleni vakcina első adagját.

 

A miniszter a videóban arról beszélt, ugyan az oltás “méltatlan politikai támadások kereszttüzében folyt, mindennek ellenére, hazánk az EU országai között az átoltottság éllovasává vált”.

 

Kásler elmondta: büszke kollégáira, akik minden körülmények között helytálltak, és szerinte az egészségügyi ellátórendszer az eddig soha nem tapasztalt terhelés mellett sem ingott meg.

 

Hozzátette: úgy látja, az utóbbi időben testet öltött a “jóakaratú emberek között a nemzeti egység”.

“Meggyőződésem, hogy ez a küzdelem és helytállás, a rendszerváltás utáni Magyarország egyik legnagyobb sikere, amelynek beteljesedéséhez arra kérek mindenkit, hogy jelentkezzen és éljen az oltás lehetőségével”

– mondta Kásler Miklós.

 


 

A miniszter ugyanakkor a videóban nem ejtett szót arról, hogy a világon lakosságarányosan Magyarországon halnak meg az egyik legtöbben a koronavírus-fertőzéssel összefüggésben, így a legutóbb közölt adatok szerint is egyetlen nap alatt rekordsokan, 311-en veszítették életüket.

 

Ahogy arról sem beszélt, hogy Magyarországon az immunizáció kétfázisú vakcinákkal történik, így jelenleg kb. 800-900 ezer ember kapta meg két hete az oltás második adagját és számít védettnek a fertőzéssel szemben. Azaz az átoltottság jelenleg 9-10 százalék körül van.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top