Politika

Kiderült, mire készül Lázár az újonnan vásárolt földterületen

nyugatifeny.hu

Fény derült a politikus céljára.


Az Átlátszó birtokába került egy adásvételi szerződés, amelyből kiderült, hogy Lázár János újabb földterületet vásárolt. A dokumentum tanúsága szerint

a volt kancelláriaminiszter Hódmezővásárhely külterületén egy 22,9 hektáros, 670,43 korona értékű telket vett.

 

A politikus az ügyletét 57,2 millió forintot fizet Holman Jánosnak, amelyből az önerő 20%, azaz összesen 11,44 millió forint. A maradékot a politikus a Takarékbank Zrt. hiteléből fedezné, ez összesen 45,8 millió forintot jelent.

 

Lázár János 2020-as vagyonnyilatkozata alapján összesen 40 millió forinttal tartozott magánszemélyeknek, emellett 12 millió forintnyi, szabadon hozzáférhető készpénzzel rendelkezett. Mindemellett 22,92%-ban tulajdonosa a batidai vadászkastélyt építő vállalkozásnak.

A politikus összesített havi képviselői és kormánybiztosi juttatása 2 millió 600 ezer forint volt tavaly,

valamint további 10 millió forintot kapott eseti kifizetésként föld- és ingatlanbérleteivel összefüggésben. Gobl Vilmos, Lázár sajtósa nyilatkozott a most megvásárolt földterülettel kapcsolatban.

 

Elmondta,

a politikus a birtokon gazdálkodni szeretne.

 


Hozzátette, a politikus “nyolcadik generációs agrár családban él, először növénytermesztéssel, később állattenyésztéssel akar foglalkozni“. Kifejezte, hogy a vadászkastélyt nem lehet abba az irányba bővíteni, ugyanis az érintett terület termőföld.

 

Korábban már beszámolt az Átlátszó arról, hogy óriási vadászkastély épült a Lázár János édesanyjának tulajdonában álló földterületen, amelynek építtetője egy, a politikushoz sok szálon kötődő jogász, Kulik Jenő.

(Átlátszó nyomán) |forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top