Politika

Gulyást felháborította a Petry-ügy: “Ezek után kérdéses, hogy Németország még jogállam-e”

nyugatifeny.hu

Elmondása szerint ő Petry minden szavával egyetért.






Csütörtök délelőtt megtartotta a szokásos kormányinfót Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter, aki amellett, hogy bejelentette, abban reménykednek, hogy júniusra Magyarország már maga mögött hagyhatja a koronavírus-járványt, beszélt a legfrissebb közéleti témákkal kapcsolatos kérdésekre is válaszolt.

 

Így az is felmerült, hogy Petry Zsolt kapusedzőt néhány napja menesztette a Hertha Berlin a Magyar Nemzetnek adott nagy port kavaró interjúja után.

 

A német labdarugóklub a menesztést azzal indokolta, hogy a csapat aláírta a sokszínűség chartáját, és egyesületként is aktívan elkötelezett a sokszínűség valamint a tolerancia mellett, ezeket az értékeket ugyanis fontosnak tartják.

 

Ez az állásfoglalás a Hertha szerint ugyanakkor hiányzott Petry nyilatkozatából, amit ráadásul úgy tett a csapat alkalmazottjaként, hogy arról nem egyeztetett velük.

 

Gulyás mindezzel kapcsolatban úgy fogalmazott:

“Felháborítónak tartom. Elsősorban Németországnak kell arra a kérdésre választ adni, hogy még egy jogállamról beszélünk-e vagy sem”.

Hozzátette: “Túl azon, hogy személyesen is minden szavával egyetértek, ennél fontosabbnak tartom, hogy a véleménynyilvánítás nem szankcionálható egy jogállamban.






Az, hogy ez szerintem egy normális vélemény, az csak másodlagos ahhoz képest, hogy szélsőségesnek nem tekinthető, gyűlöletre fel nem hívó véleményeket egy jogállamban nem szoktak büntetni”.

Szerinte a véleménynyilvánítási szabadságközös európai érték. “A XX. században volt totalitarizmus, ami Németországból indult, nem szeretnénk, hogyha a XXI. században is lenne”.

“Ha nem egy vicc lenne a 7-es cikkelyes eljárás, hiszen viccet csináltak belőle az elmúlt években, akkor ez egy olyan ügy, ami joggal veti föl, hogy alapvető értékek kerültek veszélybe Németországban.

Jogállamban szokatlan módon a német alkotmánybíróság véleményét figyelmen kívül hagyva a német parlament az azonos neműek házasságát is feltüntette, de amit Petry Zsolt mondott, az a német alkotmánybíróság véleménye a férfi és nő házasságáról.

A migrációról elmondott álláspontja pedig abszolút európai, visszafogott, kulturált, az európai identitást tiszteletben tartó álláspont”

– mondta Gulyás Gergely.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top