Politika

Karácsony is bejelentette: népszavazás jöhet Fideszék pénzszórásáról

nyugatifeny.hu

Ahogy a Hír Hugó is megírta Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármester Facebookon bejelentette, hogy helyi népszavazást tartanak a kínai egyetem ügyében. Most Karácsony Gergely a kezdeményezés támogatásról tartott tájékoztatót.






 

Budapest főpolgármestere múlt hét óta folytat késhegyre menő vitát a kormányoldallal a Budapesten megépülő Fundan egyetem és a Diákváros érdekeinek az ütközése miatt. A harcot továbbra sem adja fel, most új módszerhez folyamodott.






 

Karácsony Gergely Facebook posztjában üzent: “Döntsön a helyi népszavazás!”

 

Baranyi Krisztina polgármester javaslatát támogatva a következő kérdésekkel fordul a helyiek felé: “Budapesti Diákváros vagy kínai elitkampusz? Több mint tízezer magyar fiatal olcsó lakhatása vagy a kínai befolyásszerzés kiszolgálása a magyarok eladósításával?”

Az ügyben borítékolható, hogy referendum lesz hiszen a helyi népszavazások kírása az önkormányzat képviselő-testületeinek hatáskörébe tartozik. Ferencvárosban nem csak a polgármester ellenzéki, de nagy arányban a képviselő testület többsége is ellenzéki képviselő.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top