Politika

Kőkemény, tűpontos levélben bírálta Orbán volt államtitkára a Fudan Egyetem-bizniszt

nyugatifeny.hu

Pedig ő aztán nem vádolható balliberális elhajlással.






„Nos 2003-ban Magyarország Európai Unióhoz való csatlakozása – ezzel szuverenitásunk egy részének kétségtelen feladása – ügyében még országos népszavazás volt”

— írja Darvas Bélának címzett levelében Ángyán József, a második Orbán-kormány földügyi államtitkára.

 

„A kormány és annak feje – a magyaroktól kapott teljes körű felhatalmazás jegyében nem először – „az emberek” és a törvényhozás megkérdezése nélkül is dönteni tudott a kínai elköteleződés újabb lépése mellett.”

Ángyán úgy gondolja, hogy az alábbi kérdésekben megérne nemzeti konzultációt tartani:

“Egyetért-e Ön azzal, hogy 31 évvel a rendszerváltás és 17 évvel az EU-csatlakozás után a sanghaji Fudan egyetem, a Kínai Kommunista Párt elitegyeteme létesítsen Budapesten, 520 ezer négyzetméteren, részben a tervezett ferencvárosi, 12 ezres kollégiumi negyed, a Budapest Diákváros helyén, 4-5 karból álló, 5-6 ezer hallgatót és mintegy 500 oktatót befogadó önálló egyetemi campust?”

 

Figyelembe véve a tényeket, hogy ez az egyetem:

— együttműködik a kínai hírszerzéssel, külön kémiskolát működtet, és a Kínai Kommunista Párt elitképzőjeként tanárainak és hallgatóinak legalább negyede párttag.

— alig két éve chartájában a gondolat- és kutatási szabadságról szóló részeket a Kínai Kommunista Párt iránti hűségnyilatkozattal helyettesítette.

— kinyilvánította, hogy az egyetem alapvető vezetője a KKP egyetemi bizottsága.

— ahol a párt iránymutatásainak megfelelően az oktatás és kutatás nem érintheti egyebek mellett az alkotmányos demokrácia, a civil társadalom, a sajtószabadság, a KKP bírálata, a kínai szocializmus nehézségei és az emberi jogok területeit.

 

További konzultációt igénylő kérdések, hogy egyetért-e a magyar társadalom azzal, hogy

  • már 2024-től Fudan Hungary Egyetem néven működjön, amit – a magyar állam alóli egyetemkiszervezések mintájára – egy kínai-magyar vagyonkezelő alapítvány hoz létre és tart majd fenn?
  • a projekt 100 milliárd forint közvetlen magyar költségvetési forrásból és 450 milliárd forint – a magyar állam által, a Budapest-Belgrád vasút beruházás mintájára felvett – kínai hitelből valósuljon meg, amelyet teljes egészében Magyarország fizet?

 






(A teljes levél elolvasható >>ITT<<)

„Ángyán József a Fudan-botrány miatt törte meg önként vállalt hallgatását, ami önmagában jelzésértékű, azt mutatja, milyen iszonyatos, megalázó ütés készülődik hazánk ellen.

 

A balliberális “elhajlással” nehezen vádolható volt államtitkár bírálata kőkemény, és levele tűpontosan visszatükrözi az egész helyzet abszurd mivoltát”

— kommentálta a levelet Szél Bernadett független országgyűlési képvelő facebook-oldalán.

 

„Eszembe is juttatta, hogy Fudan kapcsán azt sem felejthetjük el, hogy

2014 márciusában még a parlament szavazott a borzalmas paksi hitelről, 7 évvel később tavasszal viszont nem hogy nem szavaztunk a projekt “testvéréről”, a kínai vasút hiteléről, de még kiperelni (!) sem tudtam a bíróságon”

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top