Politika

Most érkezett: Szélsőjobboldaliakkal ült egy frakcióba a Fidesz a strasbourgi Európa Tanácsban

nyugatifeny.hu

Csatlakoztak az európai konzervatívokhoz.






A Fidesz delegációja csatlakozott az Európa Tanács Európai Konzervatív Frakció és Demokratikus Szövetség nevű frakciójához – tájékoztatta az MTI-t Németh Zsolt, az Országgyűlés Külügyi bizottságának elnöke hétfőn, miután az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése egyhetes ülést kezdett Strasbourgban.

 

Az elnök hozzátette azt is, hogy az európai konzervatívok frakciójához való csatlakozás fontos lépést jelent az európai jobboldalon belüli együttműködés kialakításának irányába az Európa Tanács fórumán belül.

 

Németh bejelentéséből ugyanakkor kimaradt, hogy a Fidesz ahhoz a frakcióhoz csatlakozott, amelyhez a lengyel Jog és Igazságosság párt, illetve a Matteo Salvini vezette olasz Liga, illetve brit és lengyel euroszkeptikusok mellett

olyan szélsőjobboldali szervezetek is tartoznak, mint az Alternatíva Németországért, a belga Flamand Érdek és az osztrák Szabadságpárt tagjai

– írja a Népszava.

 






Mi is beszámoltunk róla, hogy a Fidesz március közepén jelentette be, hogy az Európai Néppárt parlamenti frakciója után magából a Néppártból is kilépnek. Ez egyben azt is jelentette, hogy a strasbourgi közgyűlésbe delegált 14 tagnak is távoznia kellett az ottani kereszténydemokrata tömörülésből, míg a KDNP tagjai maradtak a Néppártban.

 

Az európai konzervatívok frakciója így a harmadik legnagyobb frakció lett az Európa Tanács parlamenti közgyűlésében a szocialisták és a néppártiak után, megelőzve a liberálisokat.

(Népszava nyomán) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top