Politika

Karácsonynál betelt a pohár – Kiosztotta a minisztert!

Pestibulvar.hu

A kormány, hátba szúrva a fővárost és a fővárosiakat, a Diákváros helyett inkább a kínai Fudan Egyetemet helyezi előtérbe.

 


A beruházást előbb Fürjes Balázs irányította, majd miután azt elvették a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkárától, Palkovics László lett érte a felelős.

 

Az Innovációs és Technológiai Minisztériumot vezető miniszter most az atv.hu-nak adott interjút, melyet Karácsony Gergely főpolgármester se hagyott szó nélkül.

 

Palkovics nyilatkozatában azt mondta, hogy a Fudan Egyetemről és a Diákvárosról is szeretne tárgyalni a főpolgármesterrel, valamint Baranyi Krisztina polgármesterrel, és olyan ajánlatot tesz nekik, “ami pestiesen szólva, nem lesz semmi”.

Tehát, az innovációs miniszter egyelőre még megpróbál olyan ajánlatot tenni Karácsonynak és a IX. kerület polgármesterének, melynek hatására rábólintanak a kínai egyetem építésére, azonban ha ez a megállapodás mégse jönne össze, akkor a kormány még mindig dönthet úgy, hogy kiemelt kormányzati beruházássá nyilvánítja a projektet.

 


Karácsony a miniszter kijelentésére reagált a közösségi oldalán, ahol mint írta: “Palkovics miniszter szerint “ékszerdobozt” hoznak majd a kínaiak a városba. Azt mondta a miniszter, hogy ez az ékszerdoboz „nem lesz semmi”.

HÁT AZ BIZTOS, 500 MILLIÁRD A MAGYAR ADÓFIZETŐK PÉNZÉBŐL TÉNYLEG NEM SEMMI. VISZONT BAROMI SOK.

 

Ki látott már 500 milliárdos ékszert? Ráadásul olyat, amit azoknak kell kifizetniük, a magyar adófizetőknek, akiket meg se kérdeztek, kell-e nekik ez a smukk.

 

Én persze nagy híve vagyok a tárgyalásoknak. De engem a csecsebecséknél jobban érdekel több mint tízezer magyar fiatal megfizethető lakhatása, amit a kínai egyetem nem, csakis a Budapesti Diákváros biztosít. Ezért aztán a Budapesti Diákváros egyetlen négyzetméterét sem adjuk semmiféle ékszerdobozért cserébe.

 

Mi a kormánnyal diákszállásokról és nem ékszerekről kötöttünk megállapodást, ehhez tartjuk magunkat. Ha a kormány a korábban kötött megállapodás felrúgásáról akar tárgyalni, annak azért lenne egy fontos előfeltétele: hozzák nyilvánosságra mi is van abban az ékszerdobozban. Ezt kértem már napokkal ezelőtt.

FEJEZZE BE A TITKOLÓZÁST A KORMÁNY, HOZZÁK NYILVÁNOSSÁGRA A KÍNAI EGYETEMMEL KAPCSOLATOS ÖSSZES EDDIGI KORMÁNYDÖNTÉST, MEGKÖTÖTT, VAGY ELŐKÉSZÍTETT SZERZŐDÉSEKET.

 

Az lenne csak a „nem semmi” – emeli ki bejegyzése végén a főpolgármester.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top