Politika

Nem akarod tudni, mennyibe fog kerülni a gigantikus giccsszobor Semjén vadászkiállításán!

nyugatifeny.hu

A monumentális üdvözlőkapuhoz 10 tonna szarvasagancsot használnak fel.






Március végén derült ki, hogy 10 tonna elhullajtott szarvasagancsból készítik a 67 milliárdba kerülő, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes által megálmodott vadászati világkiállítás üdvözlőkapuját.

 

Szőke Gábor Miklós szobrászművész által készített

16 méter magas és 20 méter széles kapu a magyar vadászok összefogását és a nemzet egységét hivatott szimbolizálni, és a Hungexpo területén helyezik majd el.

 

A nagy port kavart hír után Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd képviselője megkérdezte a miniszterelnök-helyettest, hogy pontosan mennyibe fog kerülni a monumentális szarvasagancs-kapu.

 

Semjén helyett Schanda Tamás válaszolt Kocsis-Cake kérdésére, így kiderült: a kormány

240 millió forintot

költ a kiállítás szobraira és az agancskapura.

 






“Nagyon szellemesen az „Egyik szemünk sír, a másik nevet.” szólással kezdi válaszát, melyben leírja, örül az érdeklődésnek (egy egyre dráguló, legalább 67 milliárdos kiállítás esetén az érdeklődés a minimum), másfelől szomorú az álhírterjesztés miatt.

Mindenesetre az esemény honlapján mindenki utánajárhat, hogy több mint 240.000.000 forintért rendelnek különböző szobrokat – természetesen valamennyi adófizető pénzéből.

Kíváncsi vagyok, hogy államtitkár úr nem szomorú-e, hogy az egészségügyi és gazdasági válság alatt agancsszobrokra megy adóforintok százmilliója valódi bértámogatás helyett”

– írta a párbeszédes képviselő a Facebook-oldalán.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top