Politika

Felmérés: A magyarok egyre kevésbé bíznak az Orbán-kormányban és egyre inkább az Unióban

nyugatifeny.hu

Egy uniós felmérés szerint a magyarok 56 százaléka inkább nem bízik Orbánékban.






Az európaiak közel fele (49 százalék) bízik az Európai Unióban, ez hat százalékos növekedés a legutóbbi, tavaly nyári felmérés óta és 2008 tavasza óta ez a legmagasabb szint – írja az Eurológus a legújabb Eurobarométer felmérés alapján.

 

A nemzeti kormányokba vetett bizalom viszont ezzel szemben 36 százalékra, a nemzeti parlamentekbe pedig 35 százalékra csökkent, habár mindkettő magasabb szinten maradt 2019 őszéhez képest.

 

Az uniós átlaggal szemben a magyarok

39 százaléka inkább bízik, 56 százaléka inkább nem bízik az Orbán-kormányban.

 

Tavaly nyárhoz képest a kormányba vetett bizalom 7 százalékkal csökkent, és a bizalmatlanság 8 százalékkal nőtt. Hasonló bizalomvesztést szenvedett el a magyar parlament is.

Ez EU-ban viszont az uniós átlagnál tíz százalékkal jobban (59 százalék) bíznak a magyarok, ez az érték hat százalékot növekedett tavaly nyár óta.

 






Míg a megkérdezettek 36 százaléka mondta azt, hogy nem bízik az Unióban — ez a szám négy százalékkal csökkent az elmúlt bő fél évben.

 

A megkérdezett magyarok szerint az egészség a legfontosabb nemzeti kérdés, második helyre kerültek a megélhetési költségek (37 százalék), a harmadikra pedig a gazdasági helyzet (30 százalék).

 

A magyar válaszadók mindössze hét százaléka mondta azt, hogy a migráció a legnagyobb gondok között van.

(hvg.hu nyomán) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top