Politika

Vadai Ágnes keményen leteremtette Orbánt a Parlamentben: A miniszterelnök csak hápogott (+videó)

nyugatifeny.hu

Egyetlen kérdésre sem volt képes válaszolni.






“Elképedve hallgattam az ön pénteken, a Kossuth Rádióban előadott előadását, egy vidám, kacarászós miniszterelnököt hallottunk, aki arról értekezett, hogy hogyan fog sört inni egy teraszon” — mondta Vadai Ágnes Orbán Viktornak hétfőn a Parlamentben, az azonnali kérdések órájában.

 

A DK politikusa felhívta arra a figyelmet, hogy a miniszterelnök annak ellenére kacarászott a pénteki interjúban, hogy Magyarországon halnak meg a vírusban lakosságarányosan a legtöbben a világon, az áldozatok száma már a 26.000-et is átlépte.

 

Kiemelte, hogy egyelőre az sem látható, hogy mi lesz a kormány poszt-covid egészségügyi stratégiája.

 

Vadai Ágnes felhívta Orbán figyelmét arra, hogy nincs mit ünnepelni.

 

Felelevenítette a miniszterelnök egy őszi nyilatkozatát is, amelyben Orbán azt mondta: a védekezés sikerét a halottak számában tudjuk mérni.

“Hát mérjük! Lássuk az eredményeket!”

— mondta Vadai, hozzátéve, hogy nem csak arról van szó, hogy Magyarországon haltak meg a vírus egy éve alatt a legtöbben lakosságarányosan covidban, hanem arról is, hogy fogalmunk sincs, hányan haltak meg azért, mert nem kaptak megfelelő egészségügyi ellátást.

 






Ezzel kapcsolatban kiemelte azt is, hogy az onkológiai szűréseket Kásler Miklós leállította, miközben országunkban a rák az egyik vezető halálok.

 

“Az elmúlt évekből és a költségvetésből megismerhettük az ön kormánytagjainak a hobbiját: foci, vadászat, csontkeresés, pacal”

— fogalmazott Vadai, majd megkérdezte a miniszterelnököt:

 

“Árulja el nekünk, hogy ki az ön egészségügyi minisztere, akinek most le kell mondania! Ha ön az, nekünk az is jó.”

 

Orbán Viktor azzal válaszolt a felvetésre, hogy a válság kezdete óta a kormány minden napját azzal töltötte, hogy magyarok életét mentsék, hogy az egészségügy működjön, és minél több oltást adjanak be.

“Minden gondolatunkat és percünket ez kötötte le”

— fogalmazott, majd hozzátette, hogy Európában a magyar átoltottság az első vagy a második. Ezután úgy fogalmazott, hogy mindeközben a kormánynak meg kellett küzdenie az oltásellenes ellenzékkel is, akik egyfolytában akadályozták a védekezést szerinte.

 

Ezután kifejtette, hogy Vadai az egészségügyi dolgozókat alázza, amikor az elhunytakról beszél, szerinte a DK politikusa és az egész ellenzék folyamatosan az egészségügyi dolgozókat vádolja.

 

Vadai erre elmondta, hogy a miniszterelnök szövegét már ismeri: összevissza hazudozik, és ennél még az is jobb lett volna, ha a Karmelita erkélyén sörözget, és egyáltalán be sem megy a Parlamentbe.

 

Felhívta a figyelmet arra, hogy a kormány táblázatokat manipulál, amit Karikó Katalin kellett, hogy kijavítson, és olvasói leveleket mutatnak be tanulmányként.

“Csak azt felejtik el, hogy ezen az oldalon ülnek olyanok, akik beszélnek nyelveket”

— mondta. Hozzátette, hogy nem bíznak sem Káslerben, sem Orbánban, akinek a foci-EB fontosabb, mint a magyarok egészsége, de szerencsére egyre kevesebben vannak, akik a kormánynak hisznek.

 

Orbán viszontválaszában kifejtette, hogy sokkal jobban haladnának a védekezésben, ha az ellenzék nem lenne oltásellenes.

 

Itt tudod megnézni a szócsatát:




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top