Politika

A fideszes államtitkár úgy tudja, már csak idő kérdése, hogy Izraelt és az USA-t is megelőzzük az átoltottságban

nyugatifeny.hu

Köszönhetően az “alternatív keleti oltónyagoknak”.






Amíg nálunk már 50 százalékos az átoltottság, az uniós átlag alig 20 százalékos, ezt az alternatív keleti oltóanyagoknak köszönhetjük – erről beszélt a fideszes Zsigmond Barna Pál a parlament hétfői ülésen a kérdések órájában, utalva a kínai és orosz vakcinákra.

 

Az atv.hu tudósítása szerint Zsigmond azt is elmondta, szerinte most már a nyugati országok is Magyarországot utánozzák, mivel a németek is 30 millió Szputnyik V-t szeretnének beszerezni, Angela Merkel német kancellár pedig azt nyilatkozta, hogy Kínával érdemes lenni elismerni egymás oltásait.

 

“A Sinopharm vakcináját már a héten jóvá hagyhatja a WHO, a nemzetközi egészségügyi világszervezete” – mondta Zsigmond, hozzátéve, hogy a baloldal továbbra is “az oltás ellen hergel”, mivel most már az oltás hatékonyságát kérdőjelezik meg.

 

A kormány nevében Vargha Tamás, a Külgazdasági Külügyminisztérium államtitkára Zsigmond állításaira úgy reagált, hogy elmondta,

a brüsszeli beszerzésből késve és lassan érkezik a vakcina.

 

“A brüsszeli vakcinaprojekt jó vállalkozásnak indult, mi is csatlakoztunk hozzá, de Brüsszel ezt csúnyán elrontotta, ha pedig rájuk és a magyar baloldalra hallgattunk volna, akkor május végére 3,5 millióval kevesebb beoltott lenne Magyarországon”

– állította Vargha.






 

Hozzátette:

“A magyar kormány határozott álláspontja, hogy nem Brüsszel gyarmati országa vagyunk.

Az ország vezetése kész és alkalmas önálló döntések meghozatalára, ha az a magyar érdekeket szolgálja, és az életeket védi és azt menti”.

 

Vargha Tamás a reagálásában azt is elmondta: az unió vakcina-felelőse azt mondta, az Európai Unióban a nyár végére lesz 70 százalékos az átoltottság az uniós lakossága körében.

 

Ezt az eredményt az államtitkár elmondása szerint a magyar kormány a nyár elejére tervezi elérni.

“Jó reményünk van arra, hogy belátható időn belül megelőzhetünk olyan átoltottságban olyan országokat, mint Amerika, Nagy-Britannia, vagy Izrael”

– jelentette ki Vargha, aki kijelentésén annyit finomított: “de legalábbis utol tudjuk érni őket”.

(atv.hu nyomán) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top