Politika

A WHO európai vezetője kritizálta a magyar járványkezelést: Nem az oltások számához kell kötni a lazítást

nyugatifeny.hu

Szuperfertőző tömeg alakulhatott ki a szombati Fradi meccsen.


Hans Kluge, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális igazgatója a hvg.hu-nak nyilatkozott a magyarországi járvány elleni védekezésről.

 

Beszél arról, hogy még nem győztük le a Covid–19-et, és az új variánsok is kihívások elé állítanak minket.

 

A már megjelent védőoltások javították a betegség elleni eszköztárunkat, de nem helyettesíthetik a már kipróbált módszereket: fizikai távolságtartás, a maszkok, a kézhigiénia, a belső terek átszellőztetése, a nyomon követés, a tesztelés, a kontaktkutatás, az izoláció és a karantén.

Csak akkor tudjuk megállítani a vírust, ha az összes fegyvert bevetjük.

— mondta.

 

Szerinte hiába dicséretes az, amennyi dózist Magyarországon már beadtak a lakosságnak,

az éberség továbbra is indokolt.

Bármilyen közegészségügyi vagy társadalmi lazításba epidemiológiai és egészségügyi szempontok alapján lehet belekezdeni, nem pedig a lakosságnak beadott oltások száma alapján.

Ennek a vírusnak az ellenőrzés alatt tartása az emberek viselkedésén múlik, ők pedig az egész világon nagy felelősségtudattal viselkedtek

 


Úgy gondolja, hogy minden beoltottnak kell, hogy legyen hozzáférése egy olyan dokumentumhoz, ami igazolja, hogy megkapta a védőoltását.

 

Számos ország dolgozik azon, hogy az egyének a Covidról szóló információkat szabványos és összehangolt módon összesítse.

 

Kifejtette, hogy a tömeges összejövetelek szuperfertőző eseménnyé válhatnak, így amíg jelen van a közösségi terjedés,

a nagy tömegesemények (pl. focimeccs) jelentős kockázatot jelentenek.

 

Azt javasolta, hogy törekedjünk a vírus közösségi terjedésének csökkentésére és oltsunk be minden fokozott kockázatú ember.

 

Az alacsony fertőzöttségi szint a legjobb módja annak, hogy mindannyian ismét élvezhessük az elmúlt évben elmaradt társadalmi összejöveteleket.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top