Politika

Pofátlan bankkölcsönt adott saját, amúgy is óriási nyereséggel zárt cégeinek Mészáros Lőrinc

nyugatifeny.hu

Minden szentnek maga felé hajlik a keze. A mi pénzünkből.






Mészáros Lőrinc decemberben beszállt a koronavírus-szűréseket is végző Fájdalom-ambulancia Kft.-be és a Gyógyító Magyarok Kft.-be. A cégek 2020-ban többszörösére növelték bevételüket és profitjukat, idén februárban pedig több mint hárommilliárdos kölcsönt kaptak az MKB Banktól — írta meg hétfőn az Mfor.hu.

 

Mészáros tavaly december elején szerzett részesedést az említett két cégben. A Fájdalom-ambulancia a Csörsz utcai MOM Sport épületében Covid-szűréseket, a parkolóban az autósok által igénybe vehető “drive in” Covid-szűrőállomást is üzemeltet, tehát ilyen módon is jelentős hasznot húz a járványból a felcsúti milliárdos.

 

(Legalább nem kell félnünk, hogy nem lesz miből kifizetni a Várkonyi Andreával közös új otthonuk 3 milliárdos felújítását — a szerk.)

 

Idén februárban milliárdos hitelből kezdett bővülni a két cég: a Fájdalom-ambulancia, a Gyógyító Magyarok és a Momet üzletrészeire egy 2021. február 3-án kötött szerződés értelmében

zálogjogot jegyzett be az MKB Bank.

 






A felvett kölcsön 3,3 milliárd forintos. Az MKB egyébként az új kisebbségi tulajdonos Mészáros Lőrinc érdekeltsége.

 

A két egészségügyi vállalkozás roppant sikeres évet zárt tavaly: Fájdalom-ambulancia több mint az ötszörösére, 363 millió után 1,8 milliárd forintra növelte a nettó árbevételét, az adózott eredménye pedig 4 millióról 238 millió forintra nőtt.

 

Csak a gázszerelő 30 millió osztalékot vehet ki ebből a cégből.

 

A Gyógyító Magyarok nevű cég nettó árbevétele a 2019-es 256 millió után tavaly 551 millió forint lett, míg az adózott eredménye 42 millió után 142 millió forint. Itt az osztalék 225 millió forint is lehet.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top