Politika

Operatív Törzs: Okozhat még meglepetéseket az indiai mutáns, ami itt van a szomszédban

nyugatifeny.hu

A szennyvízadatok ismét emelkedést mutatnak.






A visszaszorulásnak megálljt parancsolhat a múlt héten beindult újra nyitás — többet között erről is szó volt az Operatív Törzs keddi tájékoztatóján.

 

A WHO egyelőre nem látja bizonyítottnak a Sinopharm vakcina hatékonyságát az idősebbek körében, Gulyás Gergely pedig újabb péntekihez hasonló Pfizer kampányokat tervez.

 

György István államtitkár szerint az indiai vírus már itt van a szomszédban, és okozhat meglepetéseket.

 






Az oltásnál elérkeztünk az egyének felelősségének szakaszába, ma már csak az egyéneken múlik, hogy beoltatják-e magukat.

— mondta.

Mára minden második felnőtt be van oltva Magyarországon, az összes oltott száma 4 millió 99 ezer fő.

 

A múlt héten 1 millió Sinopharm vakcina érkezett, ebből folyamatosan ellátják az oltópontokat és a háziorvosokat. 200 ezer adag Szputnyikra is megnyitják az időpontokat.

 

334 ezer adag Pfizer is érkezett ma, nagy részét második körös oltásokra, kisebb részét a 16-18 éves lakosság oltására teszik majd el.

 

György István ezért kéri ezt a korosztályt, hogy regisztráljanak május 7-ig. A lakosság maradék felét felszólítja, hogy ne próbáljanak meg erre az oltásra regisztrálni.

 

Modernából is érkezik egy kisebb szállítmány, 30 ezer darabot az első körös oltásra, a maradékot a második körös oltásokra használják fel.

 

Hamarosan elkezdődhet az oltás a Johnson&Johnson vakcinával is.

 

Müller Cecília elmondta, hogy Magyarországon továbbra is a brit mutáns dominál, felhívta a figyelmet, hogy továbbra is indokolt a fegyelem.






 

Elmondta, hogy napról napra javulnak a járványügyi adatok, az ország a pandémia harmadik hullámának leszállóágában van, de továbbra is fontos az óvatosság.

 

Kifejtette, a védőoltások hosszabb távú védelmet jelentenek, de egyik vakcina sem véd százszázalékosan. Ezért fontos, hogy az emberek éljenek a védőoltások lehetőségével, s emellett továbbra is mindenki tartsa be a védelmi intézkedéseket.

 

Elmondta, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) egyelőre a Sinopharm vakcinájáról szóló szakirodalmi adatokat foglalta össze, a hétvégére várják a szervezetnek az oltóanyaggal kapcsolatos ajánlását. A Sinopharmé lehet az első keleti oltóanyag, amely felkerülhet a veszélyhelyzeti vakcinák listájára — tette hozzá.

 

Szerinte nagyon alacsony az esélye annak, hogy fürdővizekben terjedjen a vírus, ezért nyithatnak újra a fürdők. Azért hozzátette:

Aki beteg, ne menjen a közfürdőkbe.

 

A belépés egyébként is csak védettségi igazolvánnyal lehetséges.

 

Hozzátette, hogy még nem lehet kijelenteni, hogy a harmadik hullám véget ért volna.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top