Politika

Gulyás Gergely elismerte: Nem jött össze a kormány ambíciózus oltási terve, csúszik az enyhítés következő lépése

nyugatifeny.hu

Május végégig még biztosan várni kell a nyitás újabb fejezetére.






Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a 168 Órának adott interjújában mondta el, hogy a kormány a szerda ülésén döntött arról:

nincs még elég beoltott ahhoz, hogy tovább enyhítsék a járvány miatti lezárások.

 

“Azt korábban is elmondtuk, hogy 5 millió beoltottnál szeretnénk a következő nagy lépést megtenni. Szerdán átléptük a 4,4 milliót. Vakcinából van bőven, tehát ha a rendelkezésre álló oltóanyagot nézzük, akkor akár már holnap meglehetne az 5 millió, de most már azok vannak soron, akik válogatnak a vakcinák között.

Ezért úgy számolunk, hogy körülbelül két hét múlva léphetjük át az 5 milliós számot – vagyis még májusban, május végén lesz változtatás”

– mondta Gulyás.

 






Hozzátette, arról, hogy 5 millió beoltott után mi lesz a kormány következő lépése jövő szerdán dönt a kormány. Így például arról is, hogy lehet-e változtatni a rendezvényekkel kapcsolatos szabályozáson.

 

A miniszter elmondta azt is, a zárt térben tartandó rendezvényeket csak oltási igazolvánnyal lehet majd látogatni.

(168 óra nyomán) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top