Politika

A járvány alatt sem lassult be a NER-gépezet: Kiderült, mennyit kaszáltak a közbeszerzéseken az oligarchák

nyugatifeny.hu

Nem mindenki érezte meg úgyanúgy a válságot.






Miközben a világ a koronavírus-járványra figyelt, a nagy NER-építőcégeknél ment tovább az élet, mint a vírus előtt. Szíjj LászlóMészáros LőrincGarancsi István és Paár Attila társaságai a válság kezdete óta mintegy 800 milliárd forintnyi tenderen szerepeltek sikeresen – írja péntek reggel a hvg.hu.

 

A lap szerint ezt az összeget főként a Magyar Turisztikai Ügynökség és a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásai, illetve a különböző közbeszerzések adják.

 

Arról korábban mi is beszámoltunk, hogy az MTÜ támogatásainak legnagyobb nyertese a Mészáros Lőrinchez az Opus Global Nyrt.-n keresztül köthető Hunguest Hotels volt, amelynek 14 vidéki szállodája összesen 17,7 milliárd forintot kapott felújításra.

 

A legnagyobb tételt mégis a közbeszerzéseken elnyert pénzek jelentették. A HVG itt összesen hat építőipari céget nézezett meg: Szíjj László Duna Aszfaltját, a Mészáros család főbb érdekeltségeit, a Mészáros és Mészáros Kft.-t, az R-Kordot és a Fejér B.Á.L.-t, illetve Garancsi István Market Zrt.-jét és Paár Attila WHB nevű vállalatát.

 






Ezek a lap szerint már-már rekordösszegű tenderen futottak be. Tavaly április óta ugyanis

mintegy 800 milliárd forint értékben hoztak el megrendeléseket egyedül vagy konzorciumban.

  • A legtöbb pénzt a Duna Aszfalt hozta el egyedül, illetve konzorciumban, a keretmegállapodásokkal együtt mintegy 580 milliárd forintot, anélkül 310 milliárdot.
  • A Mészáros család érdekeltségei 140 milliárd forint értékű közbeszerzést nyertek el.
  • A Market hozzájuk képest „keveset” nyert, összesen 15,8 milliárd forintot. Ezt három tenderrel húzta be, ebből a legnagyobb, 14,9 milliárdos volt, és a Citadella felújítása a feladat – egy másik céggel, a ZÁÉV-val közösen.

(hvg.hu nyomán) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top