Politika

Orbán: Hetente 150 ezer magyar ember kérhet Pfizert, ennyi van, ennyi elérhető

nyugatifeny.hu

Arra bíztatta a külhoni magyarokat, hogy jöjjenek és vegyék fel az oltást.






“Magyar vagyok, ezért sosem leszek elégedett, de szép eredménynek mondhatjuk ezt” – mondta Orbán Viktor az átoltottsági adatokkal kapcsolatban a Kossuth rádióban péntek reggel. Hozzátéve, Magyarország a világon a tizedik helyen, az unióban az első helyen van ebben a tekintetben.

 

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a verseny valódi tétje, hogy emberéleteket mentsünk, és ebből a szempontból szerinte:

„Komoly vesztességeink vannak”.

KARIKÓ-TALÁLKOZÓ

A miniszterelnök ezt követően arról beszélt, hogy csütörtökön találkozott Karikó Katalin kutatóbiológussal, az mRNS alapú vakcinát kifejlesztő BioNTech cég alelnökével, aki “csomó érdekes dolgot mondott”, de nem volt biztos abban, hogy jogászként mindent megértett.

 






“Van abban valami nagyszerű, hogy valaki Kisújszállásról indul el és a ma élő legnagyobb magyarrá válik” – mondta Orbán, aki Karikó miatt úgy érezte, hogy az ország biztonságban van, mert van egy olyan magyar ember, akit bármikor felhívhat.

 

Elmondta, mivel a kutató hentes családból származik, ezért

“a kémcsövek és a védőoltások mellett meg tudtunk vitatni olyan szakmai kérdéseket is, mint a disznósajt”.

OLTÁSOK

“Most már teljesen nyilvánvaló, hogy a magyar baloldal csúfosan leszerepelt, nem segítettek, hanem csak ártottak, és kiderült, ha baj van, akkor a magyar baloldalra nem lehet számítani”

– mondta Orbán, aki a múlt heti, portugáliai útja után úgy látja, hogy a nyugati országok egy vagy inkább két hónappal Magyarország mögött vannak az oltást tekintve, hiszen miközben Magyarországon már a fiatalokat oltják, nyugaton még az időseket.

 

Orbán szerint még 944 ezer olyan ember van, aki regisztrált, de még nem kapta meg az oltást, mert olyan vakcinára vár, ami nincs.

“Pfizerre vár, de az még nincs. Hetente 150 ezer magyar ember kérhet Pfizert, ennyi van, ennyi elérhető”

– mondta.

 

Az esetleges harmadik oltással kapcsolatban pedig azt mondta, ezt még nem tudják, hogy szükség lesz-e emlékeztető oltásra, de ha így lesz, akkor az oltóanyag “már a zsákban van”.

 

Orbán kijelentette, a Magyarországon kívül élő magyarokat Patagóniától Csíkszeredáig is arra biztatja, hogy ha inkább a magyarországi vakcinában bíznak, akkor regisztráljanka, időpontot és helyszínt is kapnak, majd felvehetik az oltást.

NYITÁS

A kormányfő szerint Magyarország az az ország, amely legkorábban térhet vissza a normális élethez Európában. Hozzátette, ugyanakkor a járvány még itt van, ezért az intézkedéseket be kell tartani. Elmondta, jelenleg több mint 4,4 millió ember kapta meg az első oltását, a következő nyitási lépést pedig ötmilliónál jelentik be. Ez szerinte már május végén, pünkösd környéként elérhető lesz.

 

A zenés, táncos tömegrendezvényeket illetően viszont Orbán elmondása szerint az már biztos, hogy azokat oltási igazolvány nélkül augusztus elejéig, közepéig nem lehet majd látogatni.

 

A regisztráltak alapján nem lehetetlen, hogy elérje a hatmilliót a beoltottak száma, de ez szerinte most már csak az embereken múlik.

GAZDASÁG

Orbán szerint Magyarországon jelenleg már annyian dolgoznak, mint a válság előtt, ez az állítás – mint mondta – már vállalható, sőt magasabb lesz, mint előtte volt. Hozzátette, ezért az orvosoknak és ápolóknak kell köszönetet mondani, hiszen kiváló munkát végeztek, és nagyon sok embert meggyógyítottak.






 

A költségvetést illetően elmondta, ő sem gondolta, hogy meg kell majd emelni a kalapot Varga Mihály pénzügyminiszter előtt, de ez a helyzet.

 

“Jó kis költségvetést drótozott össze” – mondta Orbán, aki szerint erősebben jöhetünk ki a válságból, mint ahogy belementünk, és gazdaságilag is kiemelkedő pályára állhat az ország.

 

Közlése szerint egy hét múlva feláll az újraindításért felelős operatív törzs.

SZÜLNI, SZÜLNI, SZÜLNI.

Orbán vélekedése szerint nincs értelme jövőt vagy gazdaságpolitikát tervezni, ha nincs magyar gyerek.

„Kinek tervezzünk? A migránsoknak? A bevándorlóknak?”

– tette fel a kérdést a kormányfő, aki szerint az igazi fordulópont akkor jöhet el, amikor azok a családok, akik több gyermeket vállalnak, anyagilag is jobban járnak, mint gyermek nélkül.

 

“A férfiak életében a legfontosabb pillanat, amikor megszületik az első gyermeke”

– fogalmazott Orbán, mert elmondása szerint a gyermek születése miatt már van perspektíva, így emiatt már ő sem csak 2050-ig tervez, hanem 2080-ig, hiszen a gyermekei legalább 30 évvel tovább élhetnek, mint ő.

 

Egy országnak a lelki egyensúlya is megváltozik, az életminőség is megváltozik, és anyagilag is jobban jár az a család, amely több gyermeket vállal. De az ország még nem tart itt, bár a helyzet sokat javult”

– mondta Orbán Viktor.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top