Politika

Kőbányán Dobrev Klára a legnépszerűbb miniszeterelnök-jelölt a kutatások szerint

nyugatifeny.hu

A megkérdezettek 37 százaléka szavazna a DK jelöltjére.






Závecz Research és az IDEA intézet április és május folyamán több telefonos közvélemény-kutatást végzett/végez az előválasztáson potenciálisan induló vagy már bejelentett jelöltek aktuális támogatottságáról. A két intézet néhány napja a Budapest 6. számú egyéni választókerületben mérte meg a jelöltek támogatottságát.

 

Pénteken pedig Budapest 9. számú egyéni választókerületére, azaz a X. kerületre vonatkozó elemzési eredményeit is közzétette.

 

Az elemzések során a legfontosabb kérdés szó szerint így hangzott:

„Ha ebben a választókerületben, ahol Ön él, előválasztást tartanának, akkor Ön a következő jelöltek közül kire szavazna?”

 

Így kiderült, Kőbányán az ellenzéki pártok támogatottságát tekintve

a DK támogatottsága a legmagasabb 15 százalékkal, amit a Momentum követ 5 százalékkal.

 

Az előválasztáson biztosan vagy inkább részt venni kívánó ellenzéki szavazók

37 százaléka szavazna Dobrev Klára miniszterelnök-jelöltségére,

míg Karácsony Gergelyt 27 százalékuk támogatja. Tőlük jelentős mértékben leszakadva következik Márky-Zay Péter (15%), illetve Jakab Péter és Fekete-Győr András (8 és 7 százalékkal).






 

Az előválasztáson induló négy ellenzéki egyéni jelölt támogatottsága az előválasztáson biztosan vagy valószínűleg résztvevő ellenzéki szavazók körében pedig a következőképpen alakult:

  • Arató Gergelyre (DK): 38 százalék
  • Burány Sándor (Párbeszéd–MSZP) jelenlegi egyéni országgyűlési képviselő: 31 százalék
  • A Momentum jelöltje 18 százalékot, míg a jobbikos Tubák István pedig 5 százalékot kapna.

 

“Összességében 2021. áprilisában a Demokratikus Koalíció jelöltjei, Arató Gergely és Dobrev Klára vezetik a választókerület támogatottsági rangsorát, azonban a mérkőzés még korán sem lefutott.

 

A képviselőjelöltek közül elsősorban Burány Sándor, a miniszterelnök-jelöltek közül pedig Karácsony Gergely tehetik szorossá és fordulatossá ezt a választókerületet” – közölték a kutató intézetek.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top