Politika

Orbán részletesen beszámolt róla, miről beszélgettek Karikó Katalinnal a Karmelitában

nyugatifeny.hu

Szóba kerültek olyan szakmai kérdések is, mint a disznósajt.






Beszámoltunk róla, hogy Orbán Viktor csütörtökön a Karmelita kolostorban fogadta Karikó Katalin kutatóbiológust, biokémikust, a szintetikus mRNS-alapú vakcinák technológiájának szabadalmaztatóját

 

A kormányfő a szokásos péntek reggeli interjújában pedig elmondta, miről beszélgettek az elismert magyar szakemberrel.

 

“Csomó érdekes dolgot mondott, orvosbiológiai szakmai dolgokat is. Volt, amit megértettem. Azért egy ilyen beszélgetés egy magamfajta jogász számára nem olyan egyszerű

– kezdte Orbán, aki szerint a találkozó különelességét mégis az adta, hogy „itt ismét egy nagy magyar teljesítménnyel állunk szemben”.

“Van abban valami nagyszerű, hogy valaki Kisújszállásról indul el és a ma élő legnagyobb magyarrá válik. Nyugodtan mondhatjuk, hogy Karikó Katalin a ma élők között a legismertebb magyar. Ráadásul egy olyan teljesítménnyel jut el a világhírnévig, amivel sok millió ember életét lehet megmenteni 

– fogalmazott Orbán, aki Karikó miatt úgy érezte, hogy az ország biztonságban van, mert van egy olyan magyar ember, akit bármikor felhívhat.

 

Arra a kérdésre, hogy Karikó Katalin hogyan vélekedett arról, Magyarországon mikor érhető el a nyájimmunitás az oltásoknak köszönhetően ugyanakkor nem válaszolt Orbán, helyette a magyar kutatóbiológus nagykunsági származásáról beszélt.






 

„Úgy-e az én édesanyám mezőtúri, a feleségem pedig szolnoki, tehát Magyarországnak azt a részét, amit Hunniának lehet nevezni, elég jól ismerem. Az egy szálkásabb világ, mint a pannon világ a Dunától nyugatra. Ott keményebb harc folyik az életért, de az jót tesz a küzdőszellemnek”

– mondta a miniszterelnök.

 

Majd hozzátette: mivel Karikó Katalin hentes családból származik, ezért

“a kémcsövek és a védőoltások mellett meg tudtunk vitatni olyan szakmai kérdéseket is, mint a disznósajt és megállapodtunk abban is, hogy paprikát csak Szegedről”.

 

(444.hu nyomán) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top